Algemeen

Santa Maria Portugal: Een prachtig eiland in de Azoren

Santa Maria Portugal is een klein eiland in de Azoren, een archipel in de Atlantische Oceaan. Het eiland is slechts 97 vierkante kilometer groot en heeft ongeveer 5.500 inwoners. Ondanks zijn kleine formaat heeft Santa Maria veel te bieden voor toeristen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie. In dit artikel zullen we de hoogtepunten van Santa Maria Portugal bespreken.

Bezienswaardigheden op Santa Maria Portugal

Hoewel Santa Maria Portugal een klein eiland is, zijn er veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vindt u een lijst met enkele van de hoogtepunten:

 • Praia Formosa: Dit is het grootste strand van Santa Maria Portugal en is een populaire plek voor zowel toeristen als de lokale bevolking. Het strand heeft kristalhelder water en is omgeven door prachtige kliffen.
 • Monte de São Lourenço: Dit is het hoogste punt van Santa Maria Portugal en biedt een prachtig uitzicht over het eiland. Het is een populaire plek om te wandelen en te genieten van de natuur.
 • Miradouro da Pedreira: Dit uitkijkpunt biedt een prachtig uitzicht over de baai van São Lourenço en de omliggende kliffen. Het is een geweldige plek om te genieten van de zonsondergang.
 • Museu de Santa Maria: Dit museum biedt een kijkje in de geschiedenis en cultuur van Santa Maria Portugal. Het heeft een uitgebreide collectie van artefacten en tentoonstellingen die de geschiedenis van het eiland vertellen.
 • Ilhéu de Vila do Porto: Dit kleine eiland ligt voor de kust van Santa Maria Portugal en is een populaire plek om te snorkelen en te duiken. Het heeft een rijke onderwaterwereld met veel verschillende soorten vissen en koraal.

Activiteiten op Santa Maria Portugal

Naast de bezienswaardigheden zijn er ook veel activiteiten te doen op Santa Maria Portugal. Hieronder vindt u een lijst met enkele van de populairste activiteiten:

 • Wandelen: Santa Maria Portugal heeft veel wandelpaden die door de prachtige natuur van het eiland lopen. Het is een geweldige manier om het eiland te verkennen en te genieten van de frisse lucht.
 • Surfen: Santa Maria Portugal heeft enkele van de beste surfspots van de Azoren. Het is een geweldige plek om te leren surfen of om je vaardigheden te verbeteren.
 • Snorkelen en duiken: Zoals eerder vermeld, heeft Santa Maria Portugal een rijke onderwaterwereld. Het is een geweldige plek om te snorkelen en te duiken en de prachtige vissen en koraal te bewonderen.
 • Paardrijden: Er zijn verschillende maneges op Santa Maria Portugal waar u kunt genieten van een ontspannen paardrijtocht door de natuur.
 • Golfen: Santa Maria Portugal heeft een prachtige golfbaan met 18 holes. Het is een geweldige plek om te genieten van een ontspannen dagje golfen.

Waar te verblijven op Santa Maria Portugal

Er zijn verschillende accommodaties op Santa Maria Portugal, variërend van hotels tot vakantiehuizen. Hieronder vindt u enkele van de beste opties:

 • Hotel Colombo: Dit hotel ligt in Vila do Porto, de grootste stad van Santa Maria Portugal. Het heeft een prachtig uitzicht op de oceaan en biedt comfortabele kamers en uitstekende service.
 • Casa do Norte: Dit vakantiehuis ligt in het noorden van Santa Maria Portugal en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan. Het is een geweldige optie voor gezinnen of groepen vrienden die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie.
 • Quinta do Norte: Dit is een boerderij die is omgebouwd tot een vakantiehuis. Het ligt in het binnenland van Santa Maria Portugal en biedt een prachtig uitzicht op de bergen. Het is een geweldige optie voor mensen die op zoek zijn naar een rustige en landelijke vakantie.

Hoe te bereiken Santa Maria Portugal

Er zijn verschillende manieren om Santa Maria Portugal te bereiken. Hieronder vindt u enkele van de beste opties:

 • Vliegen: De snelste en gemakkelijkste manier om Santa Maria Portugal te bereiken, is door te vliegen. Er zijn verschillende luchtvaartmaatschappijen die vluchten aanbieden naar Santa Maria Airport, de enige luchthaven van het eiland.
 • Boot: Het is ook mogelijk om Santa Maria Portugal per boot te bereiken. Er zijn verschillende veerboten die het eiland verbinden met de andere eilanden van de Azoren.

Conclusie

Santa Maria Portugal is een prachtig eiland in de Azoren dat veel te bieden heeft voor toeristen die op zoek zijn naar een rustige en ontspannen vakantie. Met zijn prachtige stranden, adembenemende uitzichten en vele activiteiten, is het een geweldige bestemming voor iedereen die op zoek is naar een onvergetelijke vakantie. Of u nu wilt wandelen, surfen, snorkelen of gewoon wilt ontspannen en genieten van de prachtige natuur, Santa Maria Portugal heeft voor elk wat wils.

Ratingpost

Dit is ook Portugal