Algemeen

Terceira Portugal: Een prachtig eiland vol geschiedenis en natuur

Terceira is een van de negen eilanden van de Azoren, een autonome regio van Portugal. Het eiland heeft een oppervlakte van 401 km² en is daarmee het op twee na grootste eiland van de Azoren. Terceira is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de prachtige natuur, de rijke geschiedenis en de vele activiteiten die er te doen zijn.

Geschiedenis van Terceira

Terceira heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 15e eeuw, toen de Portugese ontdekkingsreizigers het eiland ontdekten. In de 16e eeuw werd het eiland een belangrijke tussenstop voor de handel tussen Europa en Amerika. In de 17e eeuw werd Terceira een belangrijke militaire basis vanwege de strategische ligging tussen Europa en Amerika.

Tijdens de Portugese burgeroorlog in de 19e eeuw speelde Terceira een belangrijke rol. Het eiland was een bolwerk van de liberalen en diende als uitvalsbasis voor de strijd tegen de absolutisten. In 1829 werd de burgeroorlog beslecht in het voordeel van de liberalen en werd Terceira een belangrijk politiek centrum van Portugal.

Bezienswaardigheden op Terceira

Terceira heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten:

Monte Brasil

Monte Brasil is een vulkanische heuvel die uitkijkt over de stad Angra do Heroísmo. Het is een populaire plek om te wandelen en te genieten van het prachtige uitzicht over de stad en de oceaan. Op de top van de heuvel staat een fort dat in de 16e eeuw werd gebouwd om de stad te beschermen tegen aanvallen van piraten.

Algar do Carvão

Algar do Carvão is een indrukwekkende grot die ontstaan is door vulkanische activiteit. De grot is gevuld met kristalhelder water en heeft een unieke flora en fauna. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen door de grot en meer te leren over de geologische geschiedenis van het eiland.

Gruta do Natal

Gruta do Natal is een andere indrukwekkende grot op Terceira. Deze grot is ontstaan door de krachtige golven van de oceaan die tegen de rotsen beuken. De grot is alleen toegankelijk bij laag water en is een populaire plek om te zwemmen en te snorkelen.

Fortaleza de São João Baptista

Fortaleza de São João Baptista is een fort dat in de 16e eeuw werd gebouwd om de stad Angra do Heroísmo te beschermen tegen aanvallen van piraten. Het fort is goed bewaard gebleven en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de oceaan.

Activiteiten op Terceira

Naast de vele bezienswaardigheden heeft Terceira ook veel te bieden op het gebied van activiteiten. Hieronder vind je een aantal mogelijkheden:

Walvissen en dolfijnen spotten

Terceira is een populaire bestemming voor het spotten van walvissen en dolfijnen. Er zijn verschillende bedrijven die boottochten aanbieden om deze prachtige dieren te zien in hun natuurlijke omgeving.

Wandelen

Terceira heeft een uitgebreid netwerk van wandelpaden die door de prachtige natuur van het eiland lopen. Er zijn wandelingen voor alle niveaus, van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten.

Paardrijden

Paardrijden is een populaire activiteit op Terceira. Er zijn verschillende bedrijven die paardrijtochten aanbieden door de prachtige natuur van het eiland.

Surfen

Terceira heeft een aantal prachtige surfspots die populair zijn bij zowel beginners als gevorderde surfers. Er zijn verschillende surfscholen die lessen aanbieden voor wie wil leren surfen.

Conclusie

Terceira is een prachtig eiland vol geschiedenis en natuur. Het eiland heeft veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden en activiteiten. Of je nu wilt wandelen, surfen, paardrijden of walvissen wilt spotten, op Terceira is er voor ieder wat wils. Het is een bestemming die zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens een reis naar de Azoren.

Ratingpost

Dit is ook Portugal