Algemeen

Campings Portugal: De ideale vakantiebestemming voor kampeerliefhebbers

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijk klimaat en een adembenemende natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks duizenden toeristen trekt. Voor kampeerliefhebbers is Portugal een ideale vakantiebestemming. Het land heeft namelijk een groot aanbod aan campings, van eenvoudige campings tot luxe resorts. In dit artikel lees je alles over campings Portugal.

Waarom kamperen in Portugal?

Portugal heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het er in de zomermaanden heerlijk warm is. De temperaturen kunnen oplopen tot boven de 30 graden Celsius, wat perfect is voor een zonvakantie. Daarnaast heeft Portugal een prachtige kustlijn met talloze stranden en baaien. Ook het binnenland van Portugal is de moeite waard, met uitgestrekte bossen, bergen en rivieren.

Kamperen in Portugal is bovendien relatief goedkoop. De prijzen voor campings zijn over het algemeen lager dan in andere Europese landen. Daarnaast zijn de campings in Portugal vaak kleinschalig en rustig, waardoor je optimaal kunt genieten van de natuur en de omgeving.

Soorten campings in Portugal

Portugal heeft een divers aanbod aan campings, van eenvoudige campings tot luxe resorts. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende soorten campings in Portugal:

Natuurcampings

Portugal heeft een prachtige natuur en er zijn dan ook talloze natuurcampings te vinden. Deze campings liggen vaak in de buurt van nationale parken, bossen of bergen. Natuurcampings zijn ideaal voor kampeerders die op zoek zijn naar rust en ruimte.

Familiecampings

Portugal is een kindvriendelijk land en er zijn dan ook veel campings die speciaal gericht zijn op gezinnen met kinderen. Deze campings hebben vaak een zwembad, speeltuin en animatieteam. Ook zijn er vaak faciliteiten zoals een restaurant en supermarkt aanwezig.

Luxe campings

Wie op zoek is naar luxe en comfort kan terecht op een van de vele luxe campings in Portugal. Deze campings hebben vaak ruime kampeerplaatsen, luxe stacaravans en bungalows. Ook zijn er vaak faciliteiten zoals een wellnesscentrum, tennisbaan en restaurant aanwezig.

Stadscampings

Portugal heeft prachtige steden zoals Lissabon, Porto en Faro. Wie deze steden wil bezoeken kan terecht op een van de stadscampings. Deze campings liggen vaak net buiten de stad en zijn daardoor een ideale uitvalsbasis voor een stedentrip.

Populaire campings in Portugal

Portugal heeft een groot aanbod aan campings, maar er zijn een aantal campings die eruit springen. Hieronder vind je een overzicht van de populairste campings in Portugal:

Camping Orbitur

Camping Orbitur is een keten van campings in Portugal en heeft campings door het hele land. De campings zijn vaak gelegen in de buurt van de kust en hebben goede faciliteiten zoals een zwembad, restaurant en supermarkt.

Camping Parque de Campismo de São Miguel

Camping Parque de Campismo de São Miguel is gelegen op het eiland São Miguel in de Azoren. De camping ligt in een prachtige omgeving en heeft goede faciliteiten zoals een zwembad, restaurant en speeltuin.

Camping Zmar Eco Experience

Camping Zmar Eco Experience is een luxe camping gelegen in de Alentejo regio. De camping heeft ruime kampeerplaatsen en luxe stacaravans. Ook zijn er faciliteiten zoals een wellnesscentrum, tennisbaan en restaurant aanwezig.

Conclusie

Portugal is een ideale vakantiebestemming voor kampeerliefhebbers. Het land heeft een prachtige natuur, een heerlijk klimaat en een groot aanbod aan campings. Of je nu op zoek bent naar rust en ruimte of luxe en comfort, in Portugal vind je altijd een camping die bij jou past. Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beter beeld gekregen van campings Portugal en kun je een weloverwogen keuze maken voor jouw volgende kampeervakantie.

Ratingpost

Dit is ook Portugal