Algemeen

Transavia Portugal: Vliegen naar de mooiste bestemmingen in Portugal

Transavia is een Nederlandse luchtvaartmaatschappij die sinds 1965 actief is. Het bedrijf is onderdeel van de Air France-KLM groep en heeft als doel om betaalbare vluchten aan te bieden naar populaire bestemmingen in Europa en daarbuiten. Een van de bestemmingen waar Transavia op vliegt is Portugal. In dit artikel lees je alles over Transavia Portugal en de mooiste bestemmingen die je kunt bezoeken.

Transavia Portugal: Vliegen naar de mooiste bestemmingen

Transavia vliegt vanuit Nederland naar verschillende bestemmingen in Portugal. Zo kun je bijvoorbeeld vliegen naar de hoofdstad Lissabon, maar ook naar de populaire badplaatsen Faro en Porto. Hieronder vind je een overzicht van de bestemmingen waar Transavia op vliegt:

 • Lissabon
 • Faro
 • Porto

Alle drie de bestemmingen hebben hun eigen charme en zijn zeker een bezoek waard. Hieronder lees je meer over wat je kunt doen in deze steden.

Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en een van de mooiste steden van Europa. De stad staat bekend om haar prachtige architectuur, gezellige straatjes en heerlijke eten. Als je naar Lissabon vliegt met Transavia, dan kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de volgende bezienswaardigheden:

 • Toren van Belém
 • Castelo de São Jorge
 • Mosteiro dos Jerónimos
 • Praça do Comércio
 • Tram 28

Daarnaast kun je in Lissabon heerlijk eten en drinken. Probeer bijvoorbeeld de bekende pastéis de nata, een zoet gebakje dat je overal in de stad kunt krijgen. Ook de visgerechten zijn een aanrader, aangezien Lissabon aan de kust ligt en dus verse vis heeft.

Faro

Faro is een populaire badplaats in het zuiden van Portugal. Het is de hoofdstad van de Algarve, een regio die bekend staat om haar mooie stranden en heldere water. Als je naar Faro vliegt met Transavia, dan kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de volgende bezienswaardigheden:

 • Parque Natural da Ria Formosa
 • Ilha Deserta
 • Ilha da Culatra
 • Castelo de Silves
 • Capela dos Ossos

Daarnaast kun je in Faro heerlijk genieten van de zon, zee en strand. Er zijn verschillende stranden in de buurt van Faro, zoals Praia de Faro en Praia da Ilha de Faro. Ook kun je in Faro lekker eten en drinken, bijvoorbeeld in een van de vele visrestaurants.

Porto

Porto is een prachtige stad in het noorden van Portugal. Het staat bekend om haar historische centrum, de rivier de Douro en de beroemde portwijn. Als je naar Porto vliegt met Transavia, dan kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de volgende bezienswaardigheden:

 • Ribeira
 • Torre dos Clérigos
 • Livraria Lello
 • Ponte Dom Luís I
 • Casa da Música

Daarnaast kun je in Porto genieten van de heerlijke portwijn. Er zijn verschillende wijnhuizen in de stad waar je een rondleiding kunt krijgen en natuurlijk kunt proeven van de verschillende soorten port. Ook kun je in Porto lekker eten en drinken, bijvoorbeeld in een van de vele gezellige restaurants en cafés.

Conclusie

Transavia Portugal biedt betaalbare vluchten aan naar de mooiste bestemmingen in Portugal. Of je nu naar Lissabon, Faro of Porto wilt vliegen, bij Transavia ben je aan het juiste adres. Deze steden hebben allemaal hun eigen charme en zijn zeker een bezoek waard. Of je nu wilt genieten van de prachtige architectuur, de heerlijke stranden of de lekkere wijn en eten, in Portugal vind je het allemaal. Boek daarom snel je vlucht bij Transavia en ontdek zelf de schoonheid van Portugal!

Ratingpost

Dit is ook Portugal