Algemeen

Uitslag Portugal – Wales: Portugal naar de finale

Op woensdag 6 juli 2016 stonden Portugal en Wales tegenover elkaar in de halve finale van het Europees kampioenschap voetbal. De wedstrijd vond plaats in het Parc Olympique Lyonnais in Lyon, Frankrijk. De uitslag van de wedstrijd was 2-0 in het voordeel van Portugal, waardoor zij zich plaatsten voor de finale van het EK.

De wedstrijd

Portugal begon de wedstrijd sterk en zette Wales onder druk. Dit resulteerde al snel in een doelpunt van Cristiano Ronaldo in de 50e minuut. Hij kopte de bal in het doel na een voorzet van Raphaël Guerreiro. Wales probeerde daarna nog wel terug te komen in de wedstrijd, maar kon geen vuist maken tegen het sterke Portugal.

In de 85e minuut besliste Portugal de wedstrijd definitief. Nani scoorde na een mooie aanval van Portugal en bracht de stand op 2-0. Wales kon daarna geen comeback meer maken en de wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor Portugal.

De spelers

Portugal speelde met een sterke opstelling, met onder andere Cristiano Ronaldo, Nani en João Moutinho in de basis. Ronaldo was de grote man aan de kant van Portugal en scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd. Ook Nani speelde een belangrijke rol en scoorde het tweede doelpunt van Portugal.

Wales speelde zonder sterspeler Gareth Bale, die geblesseerd was. Dit was een grote aderlating voor Wales, aangezien Bale een belangrijke rol speelt in het team. Wales probeerde het wel met spelers als Aaron Ramsey en Joe Allen, maar kon geen vuist maken tegen het sterke Portugal.

De statistieken

Portugal had de overhand in de wedstrijd en had meer balbezit dan Wales. Ook creëerde Portugal meer kansen dan Wales. Portugal schoot 14 keer op doel, waarvan er 6 op doel waren. Wales schoot 8 keer op doel, waarvan er 2 op doel waren.

Portugal kreeg ook meer hoekschoppen dan Wales. Portugal kreeg 9 hoekschoppen, terwijl Wales er maar 2 kreeg. Dit laat zien dat Portugal de wedstrijd domineerde en meer druk zette op Wales.

De finale

Door de overwinning op Wales plaatste Portugal zich voor de finale van het Europees kampioenschap voetbal. In de finale stonden zij tegenover gastland Frankrijk. De finale vond plaats op zondag 10 juli 2016 in het Stade de France in Saint-Denis, Frankrijk.

De finale was een spannende wedstrijd, waarin Portugal uiteindelijk aan het langste eind trok. Portugal won de wedstrijd met 1-0 na een doelpunt van Eder in de verlenging. Hierdoor werd Portugal voor het eerst in de geschiedenis Europees kampioen.

Conclusie

De uitslag van de wedstrijd Portugal – Wales was 2-0 in het voordeel van Portugal. Portugal was de betere ploeg en domineerde de wedstrijd. Cristiano Ronaldo en Nani waren de doelpuntenmakers aan de kant van Portugal. Door de overwinning plaatste Portugal zich voor de finale van het Europees kampioenschap voetbal, waarin zij uiteindelijk de titel zouden winnen.

Ratingpost

Dit is ook Portugal