Algemeen

Wandelingen Portugal: Ontdek de Prachtige Natuur te Voet

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, heerlijk eten en een adembenemende natuur. Een van de beste manieren om de natuur van Portugal te ontdekken is door middel van wandelingen. Het land heeft een groot aantal wandelroutes die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren wandelaars. In dit artikel zullen we enkele van de beste wandelingen in Portugal bespreken.

Rota Vicentina

De Rota Vicentina is een wandelroute die langs de zuidwestkust van Portugal loopt. De route is in totaal 450 kilometer lang en bestaat uit twee delen: de Fishermen’s Trail en de Historical Way. De Fishermen’s Trail loopt langs de kust en biedt prachtige uitzichten op de Atlantische Oceaan. De Historical Way loopt door het binnenland en biedt een kijkje in het traditionele Portugese leven. Beide delen van de route zijn goed gemarkeerd en er zijn voldoende accommodaties en restaurants langs de route.

Serra da Estrela

Serra da Estrela is het hoogste gebergte van Portugal en biedt prachtige wandelroutes. De bergketen is bedekt met bossen, meren en rivieren en biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving. Er zijn verschillende wandelroutes in het gebied, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten. Een van de populairste routes is de Rota das Faias, een 10 kilometer lange wandeling door een beukenbos.

Parque Nacional da Peneda-Gerês

Het Parque Nacional da Peneda-Gerês is het enige nationale park van Portugal en biedt een prachtige natuurlijke omgeving. Het park is bedekt met bossen, bergen en rivieren en biedt een thuis aan verschillende diersoorten, waaronder wolven en wilde paarden. Er zijn verschillende wandelroutes in het park, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten. Een van de populairste routes is de Trilho da Cascata do Arado, een 8 kilometer lange wandeling langs een waterval.

Ilha da Madeira

Ilha da Madeira is een eiland voor de kust van Portugal en biedt prachtige wandelroutes. Het eiland is bedekt met bossen, bergen en levada’s, irrigatiekanalen die door het landschap lopen. Er zijn verschillende wandelroutes op het eiland, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten. Een van de populairste routes is de Levada do Caldeirão Verde, een 13 kilometer lange wandeling langs een levada en verschillende watervallen.

Algarve

De Algarve is een populaire vakantiebestemming in Portugal, maar biedt ook prachtige wandelroutes. De regio is bedekt met kliffen, stranden en bossen en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Er zijn verschillende wandelroutes in de regio, variërend van korte wandelingen tot meerdaagse trektochten. Een van de populairste routes is de Rota dos Sete Vales Suspensos, een 5 kilometer lange wandeling langs de kliffen van de Algarve.

Conclusie

Portugal biedt een prachtige natuurlijke omgeving die perfect is om te ontdekken door middel van wandelingen. Of je nu op zoek bent naar een korte wandeling of een meerdaagse trektocht, Portugal heeft voor ieder wat wils. De hierboven genoemde wandelroutes zijn slechts enkele van de vele mogelijkheden die het land te bieden heeft. Dus trek je wandelschoenen aan en ontdek de prachtige natuur van Portugal te voet!

Ratingpost

Dit is ook Portugal