Algemeen

Weer in Portugal oktober: wat kun je verwachten?

Als je in oktober naar Portugal gaat, is het belangrijk om te weten wat voor weer je kunt verwachten. Portugal heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het over het algemeen warm en droog is. Maar hoe zit dat in oktober? Hieronder lees je alles over het weer in Portugal in oktober.

Temperatuur in Portugal in oktober

In oktober begint de herfst in Portugal, maar dat betekent niet dat het meteen koud wordt. Overdag is het nog steeds aangenaam warm, met temperaturen tussen de 20 en 25 graden Celsius. ‘s Avonds kan het wel wat frisser worden, dus het is verstandig om een trui of vest mee te nemen als je ‘s avonds op pad gaat.

Regen in Portugal in oktober

Oktober is een van de natste maanden in Portugal, maar dat betekent niet dat het de hele dag door regent. Meestal zijn er korte buien die snel weer voorbij zijn. Het is wel verstandig om een paraplu of regenjas mee te nemen, zodat je niet helemaal doorweekt raakt als je toch in een bui terechtkomt.

Zon in Portugal in oktober

Ondanks dat oktober een herfstmaand is, schijnt de zon nog steeds regelmatig in Portugal. Gemiddeld zijn er zo’n 7 zonuren per dag, dus je kunt nog steeds lekker van het strand genieten. Wel is het verstandig om je goed in te smeren, want de zon kan nog steeds behoorlijk fel zijn.

Wat te doen in Portugal in oktober

Als je naar Portugal gaat in oktober, zijn er genoeg leuke dingen om te doen. Hieronder vind je een aantal tips:

  • Bezoek de stad Lissabon en maak een ritje met de iconische gele tram
  • Maak een wandeling door het prachtige natuurpark Ria Formosa
  • Proef de lokale specialiteiten op een van de vele markten in Portugal
  • Bezoek de historische stad Porto en proef de beroemde portwijn
  • Maak een boottocht langs de indrukwekkende kliffen van de Algarve

Conclusie

Als je in oktober naar Portugal gaat, kun je nog steeds genieten van aangename temperaturen en veel zonuren. Wel is het verstandig om een trui en regenkleding mee te nemen, voor het geval dat. Er zijn genoeg leuke dingen om te doen in Portugal in oktober, dus je zult je zeker niet vervelen!

Ratingpost

Dit is ook Portugal