Reisgidsen

Lokale Ambachten en Souvenirs uit Porto

Lokale Ambachten en Souvenirs uit Porto

Portugal staat bekend om zijn rijke tradities en ambachten, en de stad Porto is geen uitzondering. Porto biedt een verscheidenheid aan lokale ambachten en souvenirs die een perfect aandenken vormen aan je bezoek aan deze prachtige stad. Of je nou op zoek bent naar handgemaakte keramiek, traditioneel textiel of lokale delicatessen, Porto heeft het allemaal. In dit artikel bekijken we enkele van de meest populaire lokale ambachten en souvenirs uit Porto.

Keramiek

Een van de meest geliefde ambachten uit Porto is keramiek. Geliefd om zijn levendige kleuren en unieke ontwerpen, de keramiek uit Porto is een must-have souvenir voor bezoekers. Typische patronen uit de regio, zoals de “azulejos”, zijn vaak terug te vinden in deze keramische stukken. Of je nu op zoek bent naar traditionele tegels, decoratieve borden of unieke vazen, Porto’s keramiek ambachtslieden bieden een breed scala aan prachtige items.

Waar te vinden:

 • Rua Miguel Bombarda: Deze straat staat bekend om zijn vele kunstgalerijen en ambachtelijke winkels, waar je prachtige keramiekstukken kunt vinden.
 • Mercado do Bolhão: Deze levendige markt biedt een breed scala aan handgemaakte keramiek, vaak direct van de ambachtslieden zelf.
 • Vila Nova de Gaia: Aan de overkant van de rivier de Douro vind je tal van winkels die gespecialiseerd zijn in keramische kunst.

Portugese Wijn en Port

Portugal staat bekend om zijn heerlijke wijnen, en Porto is de thuisbasis van de wereldberoemde Port wijn. Een fles Port is dan ook een veelgevraagd souvenir voor bezoekers. Of je nu op zoek bent naar een vintage fles port of een lekkere fles lokale wijn, Porto biedt een overvloed aan opties om je favoriete wijn mee naar huis te nemen.

Waar te vinden:

 • Vila Nova de Gaia: Hier vind je talloze wijnkelders en proeflokalen waar je de beste Port wijnen kunt proeven en aanschaffen.
 • Mercado do Bolhão: Op deze markt vind je diverse wijnwinkels die een uitgebreide selectie Portugese wijnen aanbieden.
 • Rua das Flores: Deze schilderachtige straat staat bekend om zijn vele wijnwinkels en delicatessenwinkels.

Portugese Tegels

De Portugese tegels, ook wel bekend als “azulejos”, zijn een integraal onderdeel van de Portugese cultuur en zijn een populaire keuze voor souvenirs. Deze handgeschilderde tegels worden vaak gebruikt om prachtige muurschilderingen en tegeltableaus te creëren, en zijn geliefd om hun levendige kleuren en gedetailleerde ontwerpen. Of je nu op zoek bent naar een klein tegeltje als aandenken, of een compleet tableau om je huis mee te decoreren, Porto biedt een overvloed aan prachtige tegels om uit te kiezen.

Waar te vinden:

 • Livraria Lello: Deze beroemde boekhandel staat bekend om zijn prachtige interieur, dat onder andere bestaat uit indrukwekkende tegeltableaus.
 • Museu Nacional do Azulejo: Dit museum is gewijd aan de geschiedenis en het ambacht van de Portugese tegels, en biedt een geweldige selectie van traditionele en eigentijdse tegels.
 • Feira da Vandoma: Deze vlooienmarkt biedt een schat aan antieke Portugese tegels voor verzamelaars.

Portugese Textiel

Portugal staat bekend om zijn hoogwaardige textielproductie, en Porto is de perfecte plek om traditionele Portugese textielwaren te vinden. Typische Portugese stoffen, zoals katoen en linnen, worden vaak gebruikt om prachtige tafelkleden, handdoeken en zelfs kleding te creëren. Of je nu op zoek bent naar kleurrijke tafelkleden, of een elegante sjaal gemaakt van traditioneel textiel, Porto biedt een overvloed aan prachtige textielproducten om uit te kiezen.

Waar te vinden:

 • Centro Comercial Bombarda: Deze trendy winkelstraat biedt een selectie van boetieks die gespecialiseerd zijn in Portugese textiel.
 • Rua de Santa Catarina: Deze levendige winkelstraat biedt een breed scala aan winkels die traditionele Portugese textielproducten verkopen.
 • Feira de Artesanato do Porto: Deze ambachtelijke markt biedt een verscheidenheid aan handgemaakte textielproducten, rechtstreeks van de ambachtslieden zelf.

Of je nu op zoek bent naar keramiek, wijn, tegels of textiel, Porto biedt een schat aan lokale ambachten en souvenirs om uit te kiezen. Met zijn rijke tradities en ambachten is Porto de perfecte bestemming om prachtige handgemaakte souvenirs te vinden die je voor altijd zullen herinneren aan je bezoek aan deze prachtige stad.

Ratingpost

Dit is ook Portugal