Praktische informatie

Porto met Kinderen: Familie Vriendelijke Tips

Porto met Kinderen: Familie Vriendelijke Tips

Porto is een prachtige en levendige stad in Portugal, die zeker geschikt is voor gezinnen met kinderen. Van historische bezienswaardigheden tot leuke activiteiten, er is genoeg te doen voor zowel volwassenen als kinderen. In dit artikel delen we enkele familievriendelijke tips voor een bezoek aan Porto met kinderen.

Bezoek de Zoo Santo Inácio

De Zoo Santo Inácio is de grootste dierentuin in Noord-Portugal en een geliefde attractie voor gezinnen met kinderen. Hier kunnen kinderen diverse diersoorten bekijken, waaronder leeuwen, giraffen, olifanten en apen. Er is ook een speeltuin, een treintje en een educatief centrum waar kinderen meer kunnen leren over de dieren en hun leefomgeving. De dierentuin is gemakkelijk te bereiken vanuit het stadscentrum en is een leuke uitstap voor het hele gezin.

Maak een boottocht op de Douro rivier

Een boottocht op de Douro rivier is een leuke en ontspannen manier om Porto te verkennen, vooral met kinderen. Tijdens de boottocht kunnen kinderen genieten van het uitzicht op de prachtige stad en de kleurrijke huizen langs de rivier. Sommige boottochten bieden ook entertainment aan boord, zoals muziek of een gids die meer vertelt over de bezienswaardigheden langs de rivier. Vergeet ook niet om wat lekkers mee te nemen voor onderweg, zoals snacks en drinken.

Ontdek de wereld van wetenschap in het World of Discoveries

Het World of Discoveries is een interactief museum dat de ontdekkingsreizen van de Portugese ontdekkingsreizigers uit de 15e en 16e eeuw tot leven brengt. Kinderen kunnen hier op een leuke en educatieve manier leren over de maritieme geschiedenis, navigatie, geografie en culturen van verschillende delen van de wereld. Er zijn ook leuke activiteiten en attracties, zoals een boottochtje en een piratenschip, die het museum zeer kindvriendelijk maken.

Bezoek de Livraria Lello

De Livraria Lello is een prachtige en historische boekwinkel in Porto, die inspiratie heeft gegeven aan de Harry Potter serie van J.K. Rowling. Kinderen zullen onder de indruk zijn van de indrukwekkende architectuur en het gevoel alsof ze in een sprookjesboek rondlopen. Het is ook mogelijk om wat leuke kinderboeken en souvenirs te kopen in de boekwinkel. Houd er rekening mee dat het druk kan zijn, dus het is aan te raden om vroeg op de dag te gaan om de drukte te vermijden.

Geniet van een dagje strand in Matosinhos

Porto ligt vlakbij de kust, dus een dagje strand mag eigenlijk niet ontbreken tijdens een bezoek met kinderen. Matosinhos is een levendige badplaats op ongeveer 30 minuten rijden van het stadscentrum, en biedt prachtige zandstranden en leuke restaurants. Kinderen kunnen hier heerlijk spelen in het zand, zwemmen in de zee, of genieten van een ijsje op de boulevard. Het is de ideale plek voor een ontspannen dagje uit met het hele gezin.

Conclusie

Porto is een geweldige bestemming voor gezinnen met kinderen. Met zijn diverse attracties en activiteiten is er genoeg te doen en te ontdekken voor jong en oud. Of je nu de dierentuin bezoekt, een boottocht maakt, een museum ontdekt, een boekwinkel verkent of geniet van een dagje strand, er is voor ieder wat wils in deze levendige Portugese stad. Vergeet niet om de reis af te sluiten met een heerlijke port proeverij voor de ouders en een lekkere verse jus d’orange voor de kinderen!

Dit is ook Portugal