Reisgidsen

Historische Cafés en Bars in Porto: Terug in de Tijd

Historische Cafés en Bars in Porto: Terug in de Tijd

Porto, de op een na grootste stad van Portugal, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur, en heerlijke wijnen. Maar de stad herbergt ook een schat aan historische cafés en bars, waar je even terug in de tijd kunt stappen. In dit artikel nemen we je mee op een reis door enkele van de meest iconische en historische drinkgelegenheden van Porto.

Café Majestic

Gelegen aan de drukke Rua de Santa Catarina, is Café Majestic een van de meest bekende en iconische cafés in Porto. Het café opende zijn deuren in 1921 en heeft sindsdien vele beroemde schrijvers, dichters, intellectuelen en politici mogen verwelkomen. Met zijn prachtige art nouveau-interieur, weelderige ornamenten en elegant meubilair, is Café Majestic een ware lust voor het oog. Hier kun je genieten van heerlijke koffie, gebak en andere lekkernijen, terwijl je je even in de glamour van de belle époque waant.

Belangrijke punten:

  • Geopend in 1921
  • Trekt vele beroemde gasten
  • Art nouveau-interieur

Café Guarany

Ook gelegen aan de Rua de Santa Catarina, is Café Guarany een andere historische parel van Porto. Het café opende zijn deuren in 1933 en is vernoemd naar een inheemse stam uit Brazilië. Het interieur van Café Guarany is een mix van art deco en art nouveau, met prachtige tegels, spiegels en kroonluchters die een sfeer van grandeur en elegantie uitstralen. Hier kun je genieten van heerlijke koffie, en ook ‘s avonds kun je hier terecht voor live muziek en entertainment.

Belangrijke punten:

  • Geopend in 1933
  • Genoemd naar een inheemse stam uit Brazilië
  • Mix van art deco en art nouveau-interieur

Fado in Porto

Naast de historische cafés en bars, staat Porto ook bekend om zijn Fado muziek. Fado is een Portugese muziekstijl die bekend staat om zijn melancholische en sentimentele teksten, en wordt vaak begeleid door een gitaar. In Porto zijn er verschillende locaties waar je kunt genieten van live Fado muziek, zoals het beroemde Café Luso en Casa da Mariquinhas. Deze plaatsen ademen de sfeer van weemoed en nostalgie, en zijn een bezoek meer dan waard voor wie de echte Portugese cultuur wil ervaren.

Belangrijke punten:

  • Fado is een Portugese muziekstijl
  • Bekend om zijn melancholische teksten
  • Geniet van live Fado muziek bij Café Luso en Casa da Mariquinhas

Conclusie

Of je nu op zoek bent naar een authentieke Portugese koffie-ervaring, wilt genieten van een drankje in een glamoureuze omgeving, of wilt luisteren naar de ontroerende klanken van Fado, Porto heeft voor elk wat wils. De historische cafés en bars van Porto bieden niet alleen een kijkje in het verleden, maar ook een heerlijke plek om te ontspannen en te genieten van al het moois dat de stad te bieden heeft.

Kortom, een bezoek aan een van deze historische drinkgelegenheden is een absolute must voor iedereen die Porto bezoekt. Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis en cultuur van de stad, en geniet van een onvergetelijke ervaring!

Ratingpost

Dit is ook Portugal