Praktische informatie

Telefoon en Noodgevallen in Porto

Telefoon en Noodgevallen in Porto

Algemene noodnummers

In noodgevallen is het belangrijk om te weten welke nummers je kunt bellen voor hulp in Porto. Hier zijn de belangrijkste noodnummers die je moet onthouden:

 • 112: Het algemene alarmnummer in heel Europa, geschikt voor noodgevallen zoals brand, ongevallen en medische hulp.
 • 117: Noodnummer voor de Politie.
 • 115: Noodnummer voor de Brandweer.
 • 112: Noodnummer voor medische hulp, geschikt voor noodgevallen en ambulance

Medische noodgevallen

In geval van medische noodgevallen zijn er verschillende opties beschikbaar in Porto. Het is handig om te weten waar je terecht kunt voor medische hulp en hoe je deze hulp kunt krijgen. Hier zijn een aantal belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Ziekenhuizen: Porto heeft verschillende openbare en particuliere ziekenhuizen met spoedafdelingen waar je terecht kunt voor medische noodgevallen.
 • Apotheken: Voor minder dringende medische behoeften kun je terecht bij een van de vele apotheken in Porto. Deze zijn over het algemeen goed toegankelijk en kunnen je helpen met verschillende medicijnen en medische benodigdheden.
 • Medische consultatie: Voor niet-urgente medische zorg kun je een afspraak maken bij een huisarts of specialist. Zorg ervoor dat je de contactgegevens bij de hand hebt voor het geval je een afspraak moet maken.

Telefoondiensten

Naast noodnummers zijn er ook andere telefoondiensten beschikbaar in Porto die handig kunnen zijn in noodsituaties. Hier zijn enkele belangrijke punten om te onthouden:

 • Internationale oproepen: Als je een internationaal telefoongesprek moet voeren in geval van nood, zorg er dan voor dat je weet hoe je dit kunt doen vanuit Porto. De meeste hotels en openbare telefooncellen bieden deze service, maar tegen hoge tarieven.
 • WiFi en mobiele dekking: Porto heeft over het algemeen goede WiFi- en mobiele dekking in de meeste delen van de stad. Dit kan handig zijn voor het bellen van hulpdiensten of het verkrijgen van nuttige informatie in geval van nood.
 • Telefoonboek: Zorg ervoor dat je toegang hebt tot een telefoonboek of een online directory voor belangrijke contactgegevens, zoals die van ambassades, hulporganisaties en lokale autoriteiten.

Reisverzekering en noodhulp

Voor toeristen die Porto bezoeken, kan het verstandig zijn om een reisverzekering af te sluiten die dekking biedt voor medische noodgevallen en andere onvoorziene gebeurtenissen. Hier zijn een aantal belangrijke punten om in gedachten te houden:

 • Reisverzekering: Zorg ervoor dat je een reisverzekering hebt afgesloten voordat je naar Porto reist. Controleer de dekking en voorwaarden met betrekking tot medische noodgevallen en hulpdiensten.
 • Noodhulp: In geval van nood, neem contact op met je reisverzekeraar of alarmcentrale voor hulp en begeleiding. Zorg ervoor dat je de contactgegevens bij de hand hebt en weet wat je moet doen in geval van een noodsituatie.

Conclusie

In Porto zijn er verschillende opties beschikbaar voor telefoon- en nooddiensten die kunnen helpen in geval van nood. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende nummers en diensten die beschikbaar zijn, evenals het hebben van een plan voor medische noodgevallen en reisverzekering. Door voorbereid te zijn, kun je snel en effectief hulp krijgen wanneer dat het meest nodig is.

Ratingpost

Dit is ook Portugal