Praktische informatie

Eten en Drinken in Porto: Wat Je Moet Proberen

Eten en Drinken in Porto: Wat Je Moet Proberen

Porto, gelegen in het noorden van Portugal, staat bekend om zijn rijke culinaire tradities en heerlijke gerechten. De stad biedt een diverse selectie aan eten en drinken die je moet proberen tijdens je bezoek. Van traditionele gerechten tot heerlijke drankjes, Porto heeft voor elk wat wils. Hier zijn enkele must-try items voor een onvergetelijke culinaire ervaring in Porto.

Portugese Wijnen

Portugal staat wereldwijd bekend om zijn uitstekende wijnen en Porto is geen uitzondering. De stad is de thuisbasis van de beroemde Porto-wijn, een zoete versterkte wijn die wordt geproduceerd in de Douro-vallei. Tijdens je verblijf in Porto, moet je zeker een bezoek brengen aan een wijnkelder en genieten van een wijnproeverij. Enkele van de meest populaire wijnen die je kunt proberen zijn Port, Vinho Verde en Douro-wijnen.

Francesinha

Een van de meest geliefde gerechten van Porto is de Francesinha. Dit hartige gerecht bestaat uit verschillende soorten vlees, waaronder worst, ham en biefstuk, bedekt met gesmolten kaas en overgoten met een pittige tomatensaus. Het wordt vaak geserveerd met frietjes en een spiegelei bovenop. De Francesinha is een stevige maaltijd die perfect samengaat met een glas Portugese rode wijn.

Bacalhau

Bacalhau, of gedroogde en gezouten kabeljauw, is een essentieel onderdeel van de Portugese keuken en wordt op talloze manieren bereid. In Porto vind je verschillende heerlijke Bacalhau-gerechten, zoals Bacalhau à Brás (kabeljauw met aardappelen en roerei), Bacalhau à Gomes de Sá (kabeljauw met aardappelen, uien en eieren) en Bacalhau com natas (kabeljauw met roomsaus). Als je van vis houdt, mag je deze traditionele gerechten niet missen.

Pasteis de Nata

Voor zoetekauwen is er geen betere traktatie in Porto dan de beroemde Pasteis de Nata. Deze romige en knapperige custardtaartjes zijn een populaire lekkernij in heel Portugal. Ze worden vaak geserveerd met een snufje kaneel en poedersuiker erop. Geniet van een warme Pasteis de Nata met een kopje koffie of thee tijdens een ontspannen middagpauze.

Portugese Koffie

Portugezen nemen hun koffie serieus en Porto heeft een bruisende koffiecultuur. Probeer tijdens je verblijf verschillende soorten Portugese koffie, zoals een bica (een espresso), um galão (een latte) of een pingado (een koffie met een scheutje melk). Geniet van je koffie met een broodje bij een lokaal café en neem de tijd om de levendige sfeer van Porto te ervaren.

Tasca’s en petiscos

Een belangrijk onderdeel van de eetcultuur in Porto zijn de traditionele tascas en petiscos. Tascas zijn gezellige eetgelegenheden waar je lokale gerechten kunt proeven in een informele sfeer. Petiscos zijn kleine hapjes die vaak worden gedeeld en zijn perfect om te proeven van verschillende smaken. Ga naar een tasca en bestel een selectie van petiscos, zoals pasteitjes, sardientjes, caldo verde-soep en gegrilde chorizo, voor een authentieke culinaire ervaring.

Conclusie

Porto biedt een schat aan heerlijk eten en drinken die je zeker moet proberen tijdens je bezoek. Van de beroemde Porto-wijn tot hartige gerechten en zoete lekkernijen, de culinaire scene in Porto zal zeker je smaakpapillen verwennen. Vergeet niet om te genieten van Portugese koffie in een lokaal café en te proeven van de traditionele petiscos in een gezellige tasca. Een bezoek aan Porto is niet compleet zonder te genieten van de heerlijke gerechten en drankjes die de stad te bieden heeft.

Ratingpost

Dit is ook Portugal