Albufeira Eten & Drinken

Strandbars en -restaurants: Eten met uitzicht in Albufeira

Strandbars en -restaurants: Eten met uitzicht in Albufeira

Albufeira, gelegen in de prachtige Algarve regio van Portugal, is een populaire bestemming voor zon, zee en strand. Met zijn lange zandstranden, prachtige kliffen en helderblauwe wateren is het geen verrassing dat Albufeira de perfecte locatie is voor strandbars en -restaurants. Hier kunnen bezoekers genieten van heerlijk eten en drinken met een adembenemend uitzicht op de oceaan. In dit artikel bespreken we enkele van de beste strandbars en -restaurants in Albufeira die een bezoek waard zijn.

Chiringuito Praia

Een van de meest populaire strandbars in Albufeira is Chiringuito Praia. Gelegen aan het prachtige Praia da Oura strand, biedt deze bar een ontspannen sfeer en een adembenemend uitzicht op de oceaan. Bezoekers kunnen genieten van verfrissende cocktails en heerlijke tapas terwijl ze ontspannen op de ligbedden op het zand. Met live muziek in de avonden is Chiringuito Praia de perfecte plek voor een ontspannen avondje uit.

Menu

 • Gegrilde vis
 • Sangria
 • Tapas
 • Fruitige cocktails

Praia do Evaristo

Gelegen langs de prachtige kust van de Algarve, is Praia do Evaristo een idyllisch restaurant met een fantastisch uitzicht op de oceaan. Het menu biedt een scala aan verse visgerechten, waaronder gegrilde zeebaars, zeevruchtenrijst en gefrituurde inktvis. Bezoekers kunnen genieten van deze heerlijke gerechten op het terras, terwijl ze luisteren naar het rustgevende geluid van de golven op de achtergrond.

Specialiteiten van het huis

 • Gegrilde zeebaars
 • Zeevruchtenrijst
 • Gefrituurde inktvis
 • Versgeperste sinaasappelsap

Restaurant Baião

Restaurant Baião, gelegen aan het prachtige strand van São Rafael, is een uitstekende keuze voor liefhebbers van zeevruchten en traditionele Portugese gerechten. Het restaurant biedt een ontspannen en stijlvolle sfeer, met een prachtig terras met uitzicht op de zee. Bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan gerechten, waaronder verse vis, schaal- en schelpdieren en lokale wijnen.

Menu

 • Frisse salades
 • Gegrilde vis
 • Lokale wijnen
 • Portugese kazen

Albufeira is de ultieme bestemming voor liefhebbers van zon, zee en strand, en de strandbars en -restaurants dragen bij aan de ontspannen en idyllische sfeer van de stad. Of u nu op zoek bent naar een informele cocktail aan het strand of een gastronomische ervaring met uitzicht op zee, Albufeira heeft voor elk wat wils. Met een overvloed aan verse vis, lokale wijnen en adembenemende uitzichten, is het geen wonder dat de strandbars en -restaurants in Albufeira zo geliefd zijn bij zowel lokale bewoners als toeristen.

Of u nu dineert in de charmante Chiringuito Praia, geniet van lokale gerechten bij Restaurant Baião of heerlijke visgerechten probeert bij Praia do Evaristo, de strandbars en -restaurants van Albufeira bieden een ongeëvenaarde culinaire ervaring met het beste uitzicht op de oceaan. Of u nu op zoek bent naar een ontspannen drankje of een gastronomische maaltijd, het is zeker dat Albufeira’s strandbars en -restaurants aan uw verwachtingen zullen voldoen.

Ratingpost

Dit is ook Portugal