Algemeen

Auto huren Portugal Faro: de ideale manier om de Algarve te verkennen

Als je op vakantie gaat naar de Algarve in Portugal, is het huren van een auto een uitstekende manier om de regio te verkennen. Faro is de belangrijkste stad van de Algarve en de luchthaven van Faro is de belangrijkste toegangspoort tot de regio. Het huren van een auto op de luchthaven van Faro is dan ook een populaire optie voor veel reizigers.

Waarom een auto huren in Faro?

Er zijn verschillende redenen waarom het huren van een auto in Faro een goed idee is:

 • Vrijheid: Met een huurauto ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt. Je hoeft niet te wachten op het openbaar vervoer en je kunt stoppen waar je maar wilt.
 • Ontdek de Algarve: De Algarve heeft veel te bieden, van prachtige stranden tot historische steden en pittoreske dorpjes. Met een huurauto kun je gemakkelijk de hele regio verkennen.
 • Comfort: Met een huurauto kun je comfortabel reizen, vooral als je met kinderen reist of veel bagage hebt.
 • Goedkoop: Het huren van een auto in Portugal is relatief goedkoop, vooral als je het vergelijkt met andere Europese landen.

Autoverhuurbedrijven in Faro

Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op de luchthaven van Faro, waaronder internationale ketens zoals Hertz, Avis en Europcar, maar ook lokale bedrijven zoals Guerin en Goldcar. Het is raadzaam om van tevoren een auto te reserveren, vooral in het hoogseizoen, om teleurstellingen te voorkomen.

Auto huren in Faro: waar moet je op letten?

Als je een auto huurt in Faro, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten:

 • Leeftijd: De minimumleeftijd om een auto te huren in Portugal is 18 jaar, maar de meeste autoverhuurbedrijven hanteren een minimumleeftijd van 21 jaar.
 • Rijbewijs: Je hebt een geldig rijbewijs nodig om een auto te huren in Portugal. Als je een internationaal rijbewijs hebt, is het raadzaam om deze mee te nemen.
 • Verzekering: Controleer altijd de verzekering die bij de huurauto is inbegrepen. Vaak is er een eigen risico van toepassing en is het raadzaam om een aanvullende verzekering af te sluiten.
 • Borg: Bij het huren van een auto wordt er vaak een borg gevraagd. Dit bedrag wordt geblokkeerd op je creditcard en wordt teruggegeven als je de auto in goede staat terugbrengt.
 • Brandstof: Controleer altijd het brandstofbeleid van het autoverhuurbedrijf. Sommige bedrijven leveren de auto af met een volle tank en verwachten dat je deze ook weer vol terugbrengt, terwijl andere bedrijven een volle tank in rekening brengen en verwachten dat je de auto met een lege tank terugbrengt.

Bezienswaardigheden in de Algarve

Met een huurauto kun je gemakkelijk de bezienswaardigheden van de Algarve verkennen. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten:

 • Faro: De hoofdstad van de Algarve heeft een prachtig historisch centrum met een kathedraal en een Moors kasteel.
 • Albufeira: Deze populaire badplaats heeft prachtige stranden en een bruisend nachtleven.
 • Lagos: Deze historische stad heeft een prachtige kustlijn en een levendige jachthaven.
 • Tavira: Dit charmante stadje heeft een prachtig historisch centrum en een Romeinse brug.
 • Cabo de São Vicente: Dit is het meest zuidwestelijke punt van Europa en biedt een spectaculair uitzicht op de Atlantische Oceaan.
 • Ria Formosa: Dit natuurpark heeft een prachtige lagune en is een belangrijk broedgebied voor vogels.

Conclusie

Het huren van een auto in Faro is de ideale manier om de Algarve te verkennen. Met een huurauto ben je vrij om te gaan en staan waar je wilt en kun je gemakkelijk de bezienswaardigheden van de regio verkennen. Zorg er wel voor dat je van tevoren goed geïnformeerd bent over de voorwaarden en verzekeringen van het autoverhuurbedrijf en dat je de verkeersregels in Portugal kent. Met een huurauto kun je optimaal genieten van al het moois dat de Algarve te bieden heeft!

Dit is ook Portugal