Algemeen

Camping Noord Portugal: Een onvergetelijke vakantie in de natuur

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en een adembenemende natuur. Het noorden van Portugal is een regio die nog niet door het massatoerisme is ontdekt en daarom een ideale bestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar rust, natuur en authenticiteit. Een van de beste manieren om deze regio te ontdekken is door te kamperen. In dit artikel lees je alles over camping Noord Portugal en waarom dit een geweldige keuze is voor jouw volgende vakantie.

Waarom kamperen in Noord Portugal?

Noord Portugal is een regio die bekend staat om zijn prachtige landschappen, historische steden en charmante dorpjes. Het is een regio die nog niet door het massatoerisme is ontdekt en daarom een ideale bestemming is voor reizigers die op zoek zijn naar rust, natuur en authenticiteit. Kamperen in Noord Portugal is een geweldige manier om deze regio te ontdekken en te genieten van de prachtige natuur. Hier zijn enkele redenen waarom kamperen in Noord Portugal een geweldige keuze is:

  • Prachtige natuur: Noord Portugal heeft een prachtige natuur met bergen, rivieren, bossen en stranden. Het is een ideale bestemming voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers.
  • Authenticiteit: Noord Portugal is nog niet ontdekt door het massatoerisme en daarom kun je hier genieten van de echte Portugese cultuur en tradities.
  • Goedkoop: Kamperen is een goedkope manier van reizen en in Noord Portugal zijn de campings ook nog eens betaalbaar.
  • Vrijheid: Kamperen geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en om te genieten van de natuur op jouw eigen tempo.

De beste campings in Noord Portugal

Noord Portugal heeft een groot aantal campings die geschikt zijn voor verschillende soorten reizigers. Hier zijn enkele van de beste campings in Noord Portugal:

Camping Orbitur Rio Alto

Camping Orbitur Rio Alto is een prachtige camping gelegen aan de kust van Noord Portugal. De camping heeft een groot zwembad, een restaurant en een bar. De camping ligt op loopafstand van het strand en is daarom een ideale bestemming voor strandliefhebbers. De camping heeft ook een speeltuin en een animatieteam voor kinderen.

Camping Quinta do Pomarinho

Camping Quinta do Pomarinho is een rustige camping gelegen in de bergen van Noord Portugal. De camping heeft ruime kampeerplaatsen en is daarom een ideale bestemming voor kampeerders die op zoek zijn naar rust en natuur. De camping heeft ook een zwembad en een restaurant waar je kunt genieten van de lokale keuken.

Camping Parque de Campismo de Entre Ambos-os-Rios

Camping Parque de Campismo de Entre Ambos-os-Rios is een prachtige camping gelegen aan de rivier de Lima. De camping heeft ruime kampeerplaatsen en is daarom een ideale bestemming voor kampeerders die willen genieten van de natuur en de rivier. De camping heeft ook een zwembad en een restaurant waar je kunt genieten van de lokale keuken.

Wat te doen in Noord Portugal?

Noord Portugal heeft veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur, cultuur en natuur. Hier zijn enkele activiteiten die je kunt doen tijdens je vakantie in Noord Portugal:

  • Wandelen: Noord Portugal heeft veel wandelroutes die je kunt verkennen. De Serra da Estrela is een van de mooiste wandelgebieden van Portugal.
  • Fietsen: Noord Portugal heeft veel fietsroutes die je kunt verkennen. De Ecopista do Minho is een van de mooiste fietsroutes van Portugal.
  • Bezoek historische steden: Noord Portugal heeft veel historische steden die je kunt verkennen, zoals Porto, Braga en Guimar√£es.
  • Bezoek charmante dorpjes: Noord Portugal heeft veel charmante dorpjes die je kunt verkennen, zoals Ponte de Lima, Viana do Castelo en Amarante.
  • Bezoek de stranden: Noord Portugal heeft prachtige stranden die je kunt verkennen, zoals Praia do Cabedelo en Praia de Moledo.

Conclusie

Noord Portugal is een prachtige regio die nog niet ontdekt is door het massatoerisme. Kamperen in Noord Portugal is een geweldige manier om deze regio te ontdekken en te genieten van de prachtige natuur. Er zijn veel campings in Noord Portugal die geschikt zijn voor verschillende soorten reizigers. Tijdens je vakantie in Noord Portugal kun je genieten van wandelen, fietsen, historische steden, charmante dorpjes en prachtige stranden. Kamperen in Noord Portugal is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen!

Ratingpost

Dit is ook Portugal