Algemeen

Overwinteren in Portugal: De ideale bestemming voor een zachte winter

Overwinteren in Portugal is de perfecte manier om te ontsnappen aan de koude en donkere wintermaanden in Nederland. Portugal heeft een mild klimaat, prachtige landschappen en een rijke cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een winterverblijf in Portugal.

Waarom overwinteren in Portugal?

Portugal heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat de winters mild zijn en de zomers warm en droog. De gemiddelde temperatuur in de wintermaanden ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius, terwijl het in Nederland vaak rond het vriespunt is. Dit maakt Portugal een ideale bestemming voor mensen die willen ontsnappen aan de koude winter.

Naast het milde klimaat heeft Portugal nog veel meer te bieden. Het land heeft een rijke geschiedenis en cultuur, met prachtige steden zoals Lissabon, Porto en Coimbra. Ook de natuur is adembenemend, met bergen, bossen, stranden en rivieren. Portugal is bovendien een veilig land met vriendelijke mensen en een uitstekende gezondheidszorg.

Waar verblijven tijdens het overwinteren in Portugal?

Er zijn verschillende opties voor een verblijf tijdens het overwinteren in Portugal. Een populaire keuze is het huren van een vakantiehuis of appartement. Dit biedt veel privacy en comfort, en vaak zijn er ook faciliteiten zoals een zwembad of tennisbaan. Er zijn veel websites waarop je vakantiehuizen en appartementen kunt vinden, zoals Airbnb, Booking.com en HomeAway.

Een andere optie is het verblijven in een hotel of resort. Dit biedt meer luxe en faciliteiten, zoals restaurants, spa’s en fitnessruimtes. Er zijn veel hotels en resorts in Portugal, van budget tot luxe. Populaire bestemmingen zijn de Algarve, de Costa de Lisboa en de Costa Verde.

Wat te doen tijdens het overwinteren in Portugal?

Er is genoeg te doen tijdens het overwinteren in Portugal. Hieronder vind je een aantal suggesties:

 • Bezoek de prachtige steden Lissabon, Porto en Coimbra
 • Ontdek de natuur in de Serra da Estrela, de Alentejo of de Douro-vallei
 • Geniet van de zon op de stranden van de Algarve, de Costa de Lisboa of de Costa Verde
 • Proef de heerlijke Portugese keuken, met gerechten zoals bacalhau, sardines en pastéis de nata
 • Bezoek de vele musea, kerken en kastelen die Portugal rijk is
 • Maak een boottocht op de Douro-rivier of de Ria Formosa
 • Wandel of fiets door de prachtige natuur

Praktische zaken

Als je wilt overwinteren in Portugal, zijn er een aantal praktische zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder vind je een aantal tips:

 • Zorg voor een goede ziektekostenverzekering, ook als je al een Nederlandse verzekering hebt
 • Neem warme kleding mee, ook al is het klimaat mild. Het kan ‘s avonds en ‘s ochtends fris zijn
 • Regel een huurauto als je veel wilt rondreizen. Het openbaar vervoer is niet altijd even goed
 • Leer een paar woorden Portugees. Hoewel veel Portugezen Engels spreken, wordt het gewaardeerd als je de moeite doet om de taal te spreken
 • Let op de openingstijden van winkels en restaurants. In Portugal zijn veel winkels en restaurants gesloten tijdens de siësta (tussen 13.00 en 15.00 uur)

Conclusie

Overwinteren in Portugal is een geweldige manier om te ontsnappen aan de koude en donkere wintermaanden in Nederland. Portugal heeft een mild klimaat, prachtige landschappen en een rijke cultuur. Er zijn veel opties voor een verblijf, van vakantiehuizen tot hotels en resorts. Er is genoeg te doen, van het bezoeken van prachtige steden tot het ontdekken van de natuur. Met een goede voorbereiding en een open geest kan het overwinteren in Portugal een onvergetelijke ervaring zijn.

Ratingpost

Dit is ook Portugal