Algemeen

Camping Portugal aan zee: de ideale vakantiebestemming

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, mooie steden en een schitterende kustlijn. Als je op zoek bent naar een vakantiebestemming waar je kunt genieten van zon, zee en strand, dan is een camping Portugal aan zee een uitstekende keuze. In dit artikel lees je alles over de mooiste campings aan de Portugese kust en wat je er kunt doen.

Waarom kiezen voor een camping Portugal aan zee?

Portugal heeft een kustlijn van maar liefst 850 kilometer lang en is daarmee een van de populairste vakantiebestemmingen voor strandliefhebbers. Een camping Portugal aan zee biedt je de mogelijkheid om te genieten van de zon, de zee en het strand, maar ook van de prachtige natuur en de rijke cultuur van het land. Bovendien zijn de campings in Portugal vaak goedkoper dan in andere Europese landen, waardoor je meer geld overhoudt om leuke dingen te doen.

De mooiste campings Portugal aan zee

Er zijn tal van campings Portugal aan zee waar je uit kunt kiezen. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste campings aan de Portugese kust:

Camping Orbitur

Camping Orbitur is een van de bekendste campings Portugal aan zee en ligt in de buurt van de stad Porto. De camping heeft een eigen zwembad en ligt op loopafstand van het strand. Ook kun je er fietsen huren om de omgeving te verkennen.

Camping Guincho

Camping Guincho ligt in de buurt van de stad Cascais en is een ideale camping voor surfers. Het strand van Guincho is namelijk een van de beste surfspots van Europa. De camping heeft een eigen zwembad en biedt verschillende activiteiten aan, zoals yogalessen en surflessen.

Camping Costa de Caparica

Camping Costa de Caparica ligt op slechts 20 minuten rijden van Lissabon en is een ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. De camping ligt direct aan het strand en heeft een eigen zwembad. Ook kun je er fietsen huren om de omgeving te verkennen.

Camping Zmar

Camping Zmar ligt in de buurt van de stad Odemira en is een ideale camping voor gezinnen. De camping heeft een eigen waterpark en biedt verschillende activiteiten aan, zoals paardrijden en boogschieten. Ook kun je er genieten van de prachtige natuur en de rustige omgeving.

Wat kun je doen op een camping Portugal aan zee?

Op een camping Portugal aan zee kun je genieten van de zon, de zee en het strand, maar er is nog veel meer te doen. Hieronder vind je een overzicht van de leukste activiteiten:

Surfen

Portugal is een van de beste surfspots van Europa en op veel campings kun je surflessen volgen. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, er is voor iedereen een geschikte surfspot te vinden.

Wandelen

Portugal heeft een prachtige natuur en er zijn tal van wandelroutes te vinden. Op veel campings kun je fietsen of wandelroutes huren om de omgeving te verkennen.

Cultuur snuiven

Portugal heeft een rijke geschiedenis en er zijn tal van historische steden en bezienswaardigheden te vinden. Op veel campings kun je excursies boeken naar bijvoorbeeld Lissabon, Porto of Sintra.

Ontspannen

Een camping Portugal aan zee is ook de ideale plek om te ontspannen. Veel campings hebben een eigen zwembad, spa of wellnesscentrum waar je heerlijk kunt relaxen.

Conclusie

Een camping Portugal aan zee is de ideale vakantiebestemming voor iedereen die wil genieten van zon, zee en strand, maar ook van de prachtige natuur en cultuur van het land. Er zijn tal van mooie campings aan de Portugese kust waar je uit kunt kiezen en er is genoeg te doen voor jong en oud. Of je nu wilt surfen, wandelen, cultuur snuiven of gewoon wilt ontspannen, op een camping Portugal aan zee is het allemaal mogelijk.

Ratingpost

Dit is ook Portugal