Algemeen

Geres Portugal: Een Paradijs voor Natuurliefhebbers

Geres Portugal is een prachtig natuurgebied in het noorden van Portugal. Het is gelegen in de regio Braga en heeft een oppervlakte van ongeveer 70.000 hectare. Het gebied is vernoemd naar de rivier de Geres, die door het gebied stroomt. Geres Portugal is een van de oudste beschermde natuurgebieden van Portugal en is sinds 1971 een nationaal park. Het park is een paradijs voor natuurliefhebbers en biedt een unieke combinatie van bergen, meren, watervallen en bossen.

Wat te doen in Geres Portugal?

Geres Portugal biedt tal van activiteiten voor bezoekers. Hieronder vindt u een lijst met enkele van de populairste activiteiten:

Wandelen

Wandelen is een van de beste manieren om het park te verkennen. Er zijn tal van wandelpaden die door het park lopen en die geschikt zijn voor alle niveaus. De paden variëren van korte wandelingen van een paar uur tot meerdaagse trektochten. Enkele van de populairste wandelingen zijn de Serra Amarela, de Serra do Gerês en de Serra da Peneda.

Watervallen bezoeken

Geres Portugal heeft tal van watervallen die een bezoek waard zijn. Enkele van de populairste watervallen zijn de Cascata do Arado, de Cascata do Tahiti en de Cascata do Pincaes. De watervallen zijn gemakkelijk te bereiken via de wandelpaden en bieden een prachtig uitzicht.

Zwemmen

Geres Portugal heeft tal van meren en rivieren waar u kunt zwemmen. Het water is kristalhelder en biedt een verfrissende duik op warme dagen. Enkele van de populairste zwemplekken zijn het Caniçada-meer, het Rio Homem-strand en het Rio Caldo-strand.

Kajakken en kanoën

Geres Portugal heeft tal van meren en rivieren waar u kunt kajakken en kanoën. Het is een geweldige manier om het park vanuit een ander perspectief te bekijken. Enkele van de populairste plekken om te kajakken en kanoën zijn het Caniçada-meer en de rivier de Cávado.

Mountainbiken

Geres Portugal heeft tal van mountainbikepaden die geschikt zijn voor alle niveaus. Het is een geweldige manier om het park te verkennen en de prachtige natuur te zien. Enkele van de populairste mountainbikepaden zijn de Serra do Gerês en de Serra da Peneda.

Waar te verblijven in Geres Portugal?

Geres Portugal heeft tal van accommodaties voor bezoekers. Hieronder vindt u een lijst met enkele van de populairste accommodaties:

Hotel Aguas do Geres

Hotel Aguas do Geres is een prachtig hotel gelegen in het hart van het park. Het hotel biedt een prachtig uitzicht op de bergen en heeft tal van faciliteiten, waaronder een zwembad, een spa en een restaurant.

Casa de Campo do Fontão

Casa de Campo do Fontão is een prachtige boerderij gelegen in het park. Het biedt een rustige en ontspannen sfeer en heeft tal van faciliteiten, waaronder een zwembad, een restaurant en een speeltuin voor kinderen.

Pousada de Geres – Caniçada

Pousada de Geres – Caniçada is een prachtig hotel gelegen aan het Caniçada-meer. Het hotel biedt een prachtig uitzicht op het meer en heeft tal van faciliteiten, waaronder een zwembad, een restaurant en een bar.

Hoe Geres Portugal te bereiken?

Geres Portugal is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Hieronder vindt u enkele opties:

Met de auto

Geres Portugal is bereikbaar via de snelweg A3 vanuit Porto. Het duurt ongeveer een uur en 15 minuten om van Porto naar Geres Portugal te rijden.

Met de bus

Er zijn tal van bussen die vanuit Porto naar Geres Portugal rijden. De reis duurt ongeveer 2 uur en 30 minuten.

Met de trein

Er is geen directe treinverbinding naar Geres Portugal. De dichtstbijzijnde treinstations zijn in Braga en Guimarães. Vanaf daar kunt u een bus of taxi nemen naar Geres Portugal.

Conclusie

Geres Portugal is een prachtig natuurgebied dat een bezoek waard is. Het biedt tal van activiteiten voor bezoekers, waaronder wandelen, watervallen bezoeken, zwemmen, kajakken en mountainbiken. Het park heeft ook tal van accommodaties voor bezoekers, waaronder hotels en boerderijen. Geres Portugal is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. Als u op zoek bent naar een prachtige natuurervaring, dan is Geres Portugal de perfecte bestemming.

Dit is ook Portugal