Algemeen

Portugal vakanties Algarve: ontdek de prachtige zuidkust van Portugal

De Algarve is een populaire vakantiebestemming in Portugal en dat is niet voor niets. Deze regio staat bekend om haar prachtige stranden, indrukwekkende kliffen en gezellige stadjes. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of juist actief wilt zijn, de Algarve heeft voor ieder wat wils. In dit artikel lees je alles over Portugal vakanties Algarve en ontdek je waarom deze regio zo geliefd is onder vakantiegangers.

Waar ligt de Algarve?

De Algarve is gelegen in het zuiden van Portugal en beslaat de hele kustlijn van de regio. De regio is verdeeld in drie districten: Faro, Portimão en Lagos. Faro is de hoofdstad van de Algarve en tevens de locatie van de internationale luchthaven. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Faro vliegen, waardoor de Algarve goed bereikbaar is.

De mooiste stranden van de Algarve

De Algarve staat bekend om haar prachtige stranden. Of je nu op zoek bent naar een rustig strandje of juist een levendige boulevard, de Algarve heeft het allemaal. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste stranden van de Algarve:

 • Praia da Rocha: dit strand is gelegen in Portimão en staat bekend om haar indrukwekkende kliffen en heldere water.
 • Praia do Vau: dit strand is gelegen tussen Portimão en Alvor en is een van de rustigere stranden van de Algarve.
 • Praia da Falésia: dit strand is gelegen in Albufeira en staat bekend om haar rode kliffen en lange zandstrand.
 • Praia do Camilo: dit strand is gelegen in Lagos en is bereikbaar via een trap vanaf de kliffen. Het strand is omringd door rotsformaties en helder water.

Activiteiten in de Algarve

Naast het genieten van de prachtige stranden, zijn er ook genoeg activiteiten te doen in de Algarve. Hieronder vind je een overzicht van de leukste activiteiten:

 • Surfen: de Algarve staat bekend om haar goede surfspots. Vooral de westkust van de Algarve is populair onder surfers.
 • Golfen: de Algarve heeft meer dan 30 golfbanen en is daarmee een populaire bestemming onder golfers.
 • Boottochten: vanuit verschillende plaatsen in de Algarve kun je boottochten maken langs de kust. Hierbij kun je dolfijnen spotten en genieten van de prachtige uitzichten.
 • Wandelen: de Algarve heeft verschillende wandelroutes langs de kust en door het binnenland. Hierbij kun je genieten van de prachtige natuur en mooie uitzichten.

Steden en dorpen in de Algarve

Naast de prachtige stranden en activiteiten, heeft de Algarve ook een aantal gezellige steden en dorpen die zeker een bezoek waard zijn. Hieronder vind je een overzicht van de leukste steden en dorpen:

 • Faro: de hoofdstad van de Algarve heeft een gezellig historisch centrum met smalle straatjes en oude gebouwen.
 • Albufeira: deze populaire badplaats heeft een gezellige boulevard met restaurants en winkels.
 • Lagos: deze historische stad heeft een gezellig centrum met oude gebouwen en smalle straatjes.
 • Tavira: deze stad heeft een gezellig centrum met oude gebouwen en een kasteel.

Conclusie

De Algarve is een prachtige vakantiebestemming in Portugal. Met haar mooie stranden, indrukwekkende kliffen en gezellige stadjes is er genoeg te zien en te doen. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of juist actief wilt zijn, de Algarve heeft voor ieder wat wils. Boek daarom snel jouw Portugal vakantie Algarve en ontdek deze prachtige regio zelf!

Ratingpost

Dit is ook Portugal