Algemeen

Camping Portugal: Een onvergetelijke vakantie in de zon

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en een adembenemende natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een vakantie in Portugal. En wat is er nu leuker dan kamperen in dit mooie land? In dit artikel lees je alles over camping Portugal en waarom dit de ideale vakantiebestemming is voor jou en je gezin.

Waarom kiezen voor camping Portugal?

Portugal heeft alles wat je nodig hebt voor een geslaagde kampeervakantie. Het land heeft een mild klimaat, waardoor je het hele jaar door kunt genieten van de zon. Daarnaast heeft Portugal een prachtige kustlijn met talloze stranden en baaien. Ook het binnenland is de moeite waard, met zijn groene heuvels, uitgestrekte bossen en pittoreske dorpjes.

Maar er is meer. Portugal staat bekend om zijn gastvrijheid en vriendelijke bevolking. Op de campings in Portugal word je dan ook hartelijk ontvangen en kun je rekenen op een goede service. Bovendien is kamperen in Portugal relatief goedkoop, waardoor het ook een aantrekkelijke optie is voor mensen met een beperkt budget.

De mooiste campings van Portugal

Portugal heeft een groot aantal campings, van eenvoudige campings met basisvoorzieningen tot luxe campings met zwembaden, restaurants en animatieprogramma’s. Hieronder vind je een overzicht van de mooiste campings van Portugal:

Camping Orbitur Guincho

Deze camping ligt op slechts 800 meter van het strand van Guincho, een van de mooiste stranden van Portugal. De camping heeft ruime staanplaatsen en goede voorzieningen, waaronder een zwembad, een restaurant en een supermarkt. Vanaf de camping kun je mooie wandelingen maken in het nabijgelegen natuurpark Sintra-Cascais.

Camping Zmar Eco Experience

Deze camping is ideaal voor mensen die houden van rust en natuur. De camping ligt in het zuidwesten van Portugal, in de buurt van het natuurpark Costa Vicentina. De staanplaatsen zijn ruim en omgeven door groen. Op de camping vind je onder andere een zwembad, een spa en een restaurant. Ook worden er regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals yogalessen en wandelingen.

Camping Quinta do Pomarinho

Deze camping ligt in het oosten van Portugal, in de buurt van de grens met Spanje. De camping is gelegen op een voormalige boerderij en heeft een rustieke uitstraling. De staanplaatsen zijn ruim en omgeven door olijfbomen en kurkeiken. Op de camping kun je genieten van de rust en de natuur, maar er worden ook regelmatig activiteiten georganiseerd, zoals paardrijden en wandelingen.

Wat te doen tijdens een kampeervakantie in Portugal?

Portugal heeft veel te bieden voor kampeerders. Hieronder vind je een aantal activiteiten die je niet mag missen tijdens je kampeervakantie in Portugal:

Bezoek de steden

Portugal heeft een aantal prachtige steden die zeker een bezoek waard zijn. Lissabon is de hoofdstad van Portugal en heeft een rijke geschiedenis en cultuur. Porto is bekend om zijn portwijn en heeft een prachtige oude binnenstad. Coimbra is een studentenstad met een rijke geschiedenis en een mooie ligging aan de rivier de Mondego.

Ontdek de natuur

Portugal heeft een prachtige natuur, die je het beste kunt ontdekken tijdens wandelingen of fietstochten. In het noorden van Portugal vind je het nationaal park Peneda-Gerês, een uitgestrekt natuurgebied met bergen, bossen en rivieren. In het zuiden van Portugal vind je de Ria Formosa, een beschermd natuurgebied met een unieke flora en fauna.

Geniet van de stranden

Portugal heeft een lange kustlijn met talloze stranden en baaien. De Algarve is de bekendste kuststreek van Portugal en heeft prachtige stranden met helderblauw water. Maar ook de westkust van Portugal heeft mooie stranden, zoals het strand van Guincho bij Cascais.

Conclusie

Portugal is een prachtig land met een mild klimaat, een mooie natuur en een rijke geschiedenis. Kamperen in Portugal is dan ook een ideale manier om dit land te ontdekken. Er zijn talloze campings in Portugal, van eenvoudige campings tot luxe campings met alle voorzieningen. Tijdens je kampeervakantie in Portugal kun je genieten van de steden, de natuur en de stranden. Kortom, een vakantie in Portugal is een onvergetelijke ervaring!

Dit is ook Portugal