Algemeen

Campings in Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijk klimaat en een adembenemende natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks vele toeristen trekt. Een populaire manier om Portugal te ontdekken is door te kamperen op een van de vele campings die het land rijk is. In dit artikel zullen we de verschillende soorten campings in Portugal bespreken en enkele van de beste campings aanbevelen.

Soorten campings in Portugal

In Portugal zijn er verschillende soorten campings te vinden, elk met hun eigen kenmerken en voorzieningen. Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende soorten campings in Portugal:

Natuurcampings

Natuurcampings zijn campings die zich bevinden in de natuur, vaak in de buurt van een nationaal park of een ander natuurgebied. Deze campings zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rust en stilte en willen genieten van de prachtige natuur van Portugal. Natuurcampings bieden vaak eenvoudige voorzieningen, zoals een toiletgebouw en een waterpunt, maar zijn verder basic.

Familiecampings

Familiecampings zijn campings die zich richten op gezinnen met kinderen. Deze campings bieden vaak uitgebreide voorzieningen, zoals een zwembad, speeltuin, animatieprogramma en sportfaciliteiten. Familiecampings zijn ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een leuke en ontspannen vakantie.

Stadscampings

Stadscampings zijn campings die zich bevinden in of nabij een stad. Deze campings zijn ideaal voor mensen die de stad willen verkennen en tegelijkertijd willen genieten van de rust en stilte van een camping. Stadscampings bieden vaak goede voorzieningen, zoals een toiletgebouw, een restaurant en een zwembad.

Glamping

Glamping is een combinatie van kamperen en luxe. Glampingcampings bieden vaak bijzondere accommodaties, zoals safaritenten, boomhutten en yurts, die van alle gemakken zijn voorzien. Glamping is ideaal voor mensen die willen kamperen, maar niet willen inleveren op comfort.

De beste campings in Portugal

Portugal heeft een groot aantal campings, van eenvoudige natuurcampings tot luxe glampingcampings. Hieronder vindt u enkele van de beste campings in Portugal:

Camping Orbitur

Camping Orbitur is een keten van campings in Portugal, met campings verspreid over het hele land. De campings van Orbitur bieden goede voorzieningen, zoals een zwembad, een restaurant en een supermarkt. De campings zijn ideaal voor gezinnen met kinderen.

Camping Costa do Vizir

Camping Costa do Vizir is een prachtige natuurcamping in de Alentejo-regio van Portugal. De camping ligt op slechts 500 meter van het strand en biedt uitgebreide voorzieningen, zoals een zwembad, een restaurant en een speeltuin. De camping is ideaal voor mensen die willen genieten van de prachtige natuur van Portugal.

Camping Zmar

Camping Zmar is een luxe glampingcamping in de Alentejo-regio van Portugal. De camping biedt bijzondere accommodaties, zoals safaritenten en boomhutten, die van alle gemakken zijn voorzien. De camping heeft ook uitgebreide voorzieningen, zoals een zwembad, een restaurant en een spa.

Camping Lisboa

Camping Lisboa is een stadscamping in de buurt van de Portugese hoofdstad Lissabon. De camping biedt goede voorzieningen, zoals een zwembad, een restaurant en een shuttlebus naar het centrum van Lissabon. De camping is ideaal voor mensen die de stad willen verkennen en tegelijkertijd willen genieten van de rust en stilte van een camping.

Conclusie

Portugal is een prachtig land met een groot aantal campings. Of u nu op zoek bent naar een eenvoudige natuurcamping of een luxe glampingcamping, Portugal heeft voor ieder wat wils. Hopelijk heeft dit artikel u geholpen bij het kiezen van de perfecte camping voor uw volgende vakantie in Portugal.

Ratingpost

Dit is ook Portugal