Algemeen

Coronaregels Portugal

Portugal is een populaire vakantiebestemming voor veel Nederlanders. Het land heeft prachtige stranden, een rijke cultuur en heerlijk eten. Helaas heeft ook Portugal te maken met de coronapandemie. In dit artikel lees je alles over de coronaregels in Portugal.

Algemene coronaregels in Portugal

Net als in Nederland gelden er in Portugal algemene coronaregels. Zo moet je altijd anderhalve meter afstand houden van anderen en is het dragen van een mondkapje verplicht in openbare ruimtes. Ook geldt er een avondklok tussen 23.00 uur en 05.00 uur. Daarnaast zijn er nog een aantal andere regels waar je rekening mee moet houden:

  • Je mag met maximaal 10 personen bij elkaar zijn in openbare ruimtes en 5 personen in restaurants en cafés.
  • Winkels en supermarkten mogen maar een beperkt aantal klanten binnenlaten.
  • Er geldt een maximumcapaciteit voor openbaar vervoer.
  • Evenementen en bijeenkomsten zijn verboden.

Reizen naar Portugal

Als je naar Portugal wilt reizen, moet je rekening houden met een aantal regels. Zo moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien die niet ouder is dan 72 uur. Ook moet je een Passenger Locator Card invullen voordat je naar Portugal reist. Dit is een formulier waarop je je persoonlijke gegevens en reisgegevens invult. Daarnaast kan het zijn dat je bij aankomst in Portugal nog een sneltest moet doen.

Als je vanuit Nederland naar Portugal reist, moet je bij terugkomst in Nederland een negatieve PCR-test kunnen laten zien die niet ouder is dan 24 uur. Ook moet je een quarantaineverklaring invullen en 10 dagen in quarantaine gaan. Na 5 dagen kun je je laten testen. Als deze test negatief is, mag je uit quarantaine.

Coronaregels in hotels en restaurants

Als je in Portugal verblijft, moet je ook rekening houden met de coronaregels in hotels en restaurants. Zo geldt er een maximumcapaciteit en moet je anderhalve meter afstand houden van andere gasten. In restaurants en cafés mag je alleen zitten en is het dragen van een mondkapje verplicht als je niet aan tafel zit. Daarnaast moet je bij aankomst in een hotel een gezondheidsverklaring invullen.

Coronaregels op het strand

Portugal staat bekend om zijn prachtige stranden. Ook hier gelden echter coronaregels. Zo moet je anderhalve meter afstand houden van andere strandgangers en is het dragen van een mondkapje verplicht als je over de boulevard loopt. Daarnaast geldt er een maximumcapaciteit voor de stranden. Als het te druk is, kan het zijn dat je niet meer het strand op mag.

Conclusie

Als je naar Portugal reist, moet je rekening houden met de coronaregels. Zo moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien en moet je anderhalve meter afstand houden van anderen. Ook geldt er een avondklok en zijn evenementen en bijeenkomsten verboden. In hotels en restaurants geldt een maximumcapaciteit en op het strand moet je anderhalve meter afstand houden van andere strandgangers. Door je aan deze regels te houden, kun je veilig genieten van al het moois dat Portugal te bieden heeft.

Dit is ook Portugal