Algemeen

Portugal Tap: De Luchtvaartmaatschappij van Portugal

Portugal Tap is de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal en is opgericht in 1945. Het is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa en biedt vluchten aan naar meer dan 80 bestemmingen wereldwijd. Portugal Tap is een lid van de Star Alliance, een van de grootste luchtvaartallianties ter wereld.

Geschiedenis van Portugal Tap

Portugal Tap werd opgericht in 1945 als Transportes Aéreos Portugueses (TAP). In de beginjaren vloog de luchtvaartmaatschappij voornamelijk binnen Portugal en naar andere Europese landen. In de jaren 60 en 70 breidde Portugal Tap uit naar Afrika en Zuid-Amerika.

In de jaren 80 en 90 onderging Portugal Tap een aantal veranderingen. De luchtvaartmaatschappij werd geprivatiseerd en kreeg een nieuwe naam, TAP Air Portugal. In 2005 werd de naam opnieuw gewijzigd naar Portugal Tap. In 2007 werd Portugal Tap lid van de Star Alliance, waardoor de luchtvaartmaatschappij toegang kreeg tot een wereldwijd netwerk van luchtvaartmaatschappijen.

Vloot van Portugal Tap

Portugal Tap heeft een moderne vloot van meer dan 100 vliegtuigen, waaronder Airbus A319, A320, A321, A330 en A340. De luchtvaartmaatschappij heeft ook Embraer E190 en E195 vliegtuigen voor korteafstandsvluchten. De vliegtuigen van Portugal Tap zijn uitgerust met moderne voorzieningen, zoals inflight entertainment en wifi.

Bestemmingen van Portugal Tap

Portugal Tap biedt vluchten aan naar meer dan 80 bestemmingen wereldwijd, waaronder Europa, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Enkele populaire bestemmingen van Portugal Tap zijn Lissabon, Porto, New York, Rio de Janeiro, São Paulo, Luanda en Maputo.

Service aan boord van Portugal Tap

Portugal Tap biedt verschillende klassen aan boord van haar vluchten, waaronder Economy Class, Executive Class en First Class. Passagiers in Executive Class en First Class hebben toegang tot lounges op de luchthaven en genieten van extra comfort aan boord, zoals ruimere stoelen en betere maaltijden.

Alle passagiers aan boord van Portugal Tap kunnen genieten van gratis maaltijden en drankjes, evenals inflight entertainment. Passagiers kunnen ook gebruik maken van wifi aan boord van geselecteerde vluchten.

Veiligheid en betrouwbaarheid van Portugal Tap

Portugal Tap heeft een uitstekende reputatie op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. De luchtvaartmaatschappij heeft verschillende prijzen gewonnen voor haar veiligheidsmaatregelen en heeft een goede staat van dienst op het gebied van punctualiteit.

Portugal Tap heeft ook een uitgebreid frequent flyer-programma, genaamd Miles&Go. Leden van het programma kunnen punten verdienen voor vluchten met Portugal Tap en andere luchtvaartmaatschappijen die lid zijn van de Star Alliance. Deze punten kunnen worden ingewisseld voor vluchten, upgrades en andere voordelen.

Conclusie

Portugal Tap is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa en biedt vluchten aan naar meer dan 80 bestemmingen wereldwijd. De luchtvaartmaatschappij heeft een moderne vloot en biedt verschillende klassen aan boord van haar vluchten. Passagiers kunnen genieten van gratis maaltijden en drankjes, evenals inflight entertainment. Portugal Tap heeft een uitstekende reputatie op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid en heeft een uitgebreid frequent flyer-programma. Als u op zoek bent naar een betrouwbare luchtvaartmaatschappij voor uw volgende reis, overweeg dan Portugal Tap.

Dit is ook Portugal