Algemeen

Portugal vs Ghana: Een spannende wedstrijd op het WK 2014

Op het WK 2014 in Brazilië stonden Portugal en Ghana tegenover elkaar in de groepsfase. Het was een belangrijke wedstrijd voor beide teams, omdat ze nog kans maakten op een plek in de knock-outfase. Portugal had in de eerste twee wedstrijden verloren van Duitsland en gelijkgespeeld tegen de Verenigde Staten, terwijl Ghana verloren had van de Verenigde Staten en gelijkgespeeld had tegen Duitsland. Een overwinning was dus noodzakelijk voor beide teams om door te gaan naar de volgende ronde.

De opstellingen

Portugal begon de wedstrijd met een sterke opstelling, met onder andere Cristiano Ronaldo, Nani en João Moutinho in de basis. Ghana koos voor een iets meer verdedigende opstelling, met slechts één spits en vijf verdedigers.

De wedstrijd begon goed voor Portugal, dat al na 31 minuten op voorsprong kwam dankzij een doelpunt van John Boye, die de bal in eigen doel schoot. Ghana probeerde daarna meer druk te zetten en kreeg enkele kansen, maar het was Portugal dat opnieuw scoorde in de 44e minuut. Dit keer was het Cristiano Ronaldo die het doelpunt maakte, na een mooie pass van João Moutinho.

De tweede helft

In de tweede helft probeerde Ghana nog meer druk te zetten en kreeg het enkele goede kansen. In de 57e minuut was het dan eindelijk raak voor Ghana, toen André Ayew de bal in het doel kopte na een mooie voorzet van Harrison Afful. Ghana bleef daarna aandringen en kreeg nog enkele goede kansen, maar het was Portugal dat in de 80e minuut opnieuw scoorde. Dit keer was het opnieuw Cristiano Ronaldo die het doelpunt maakte, na een mooie pass van Ricardo Quaresma.

De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-1 overwinning voor Portugal, dat daarmee nog kans maakte op een plek in de knock-outfase. Ghana was uitgeschakeld na drie wedstrijden zonder overwinning.

Conclusie

Portugal vs Ghana was een spannende wedstrijd op het WK 2014, waarin beide teams nog kans maakten op een plek in de knock-outfase. Portugal begon sterk en kwam al snel op voorsprong, maar Ghana gaf niet op en kwam terug in de tweede helft. Uiteindelijk was het toch Portugal dat aan het langste eind trok, dankzij twee doelpunten van Cristiano Ronaldo. Portugal zou uiteindelijk doorgaan naar de knock-outfase, waarin het werd uitgeschakeld door Uruguay. Ghana daarentegen was na drie wedstrijden al uitgeschakeld en kon teleurgesteld terugkeren naar huis.

Dit is ook Portugal