Algemeen

Eiland Portugal: Ontdek de prachtige eilanden van Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het land staat bekend om zijn mooie stranden, heerlijke eten en wijn, en vriendelijke bevolking. Maar wist je dat Portugal ook een aantal prachtige eilanden heeft? In dit artikel nemen we je mee op ontdekkingstocht naar de eiland Portugal.

De Azoren

De Azoren zijn een groep van negen vulkanische eilanden in de Atlantische Oceaan, ongeveer 1500 km ten westen van Portugal. De eilanden zijn verdeeld in drie groepen: de oostelijke groep, de centrale groep en de westelijke groep. De Azoren zijn een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten van de Azoren:

  • São Miguel: Dit is het grootste eiland van de Azoren en staat bekend om zijn prachtige meren, warmwaterbronnen en vulkanische landschappen. Bezoek de Sete Cidades, een kratermeer met twee verschillende kleuren water, en de Caldeira das Furnas, een vulkanische krater waarin je heerlijke lokale gerechten kunt proeven die zijn gekookt in de hete grond.
  • Pico: Dit eiland is vernoemd naar de hoogste berg van Portugal, de Pico. Het eiland staat bekend om zijn wijngaarden, waar de beroemde Pico-wijn wordt geproduceerd. Daarnaast kun je hier walvissen en dolfijnen spotten tijdens een boottocht.
  • Faial: Dit eiland staat bekend om zijn prachtige landschappen en kleurrijke huizen. Bezoek de Capelinhos-vulkaan, die in 1957 uitbarstte en een nieuw stuk land creëerde. Hier kun je meer leren over de vulkanische geschiedenis van de Azoren.

Madeira

Madeira is een eiland in de Atlantische Oceaan, ongeveer 1000 km ten zuidwesten van Portugal. Het eiland staat bekend om zijn prachtige natuur, bloemen en wijn. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten van Madeira:

  • Funchal: Dit is de hoofdstad van Madeira en een prachtige stad om te verkennen. Bezoek de Mercado dos Lavradores, een kleurrijke markt waar je lokale producten kunt kopen, en de Sé-kathedraal, een prachtig voorbeeld van gotische architectuur.
  • Levada-wandelingen: Madeira staat bekend om zijn levada’s, smalle irrigatiekanalen die door de bergen lopen. Langs deze levada’s kun je prachtige wandelingen maken en genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland.
  • Pico do Arieiro: Dit is de op twee na hoogste berg van Madeira en biedt een prachtig uitzicht over het eiland. Je kunt hier komen met de auto of te voet via een wandelpad.

Porto Santo

Porto Santo is een klein eiland in de Atlantische Oceaan, ongeveer 50 km ten noordoosten van Madeira. Het eiland staat bekend om zijn prachtige stranden en rustige sfeer. Hieronder vind je een aantal hoogtepunten van Porto Santo:

  • Porto Santo-strand: Dit is het belangrijkste strand van Porto Santo en strekt zich uit over 9 km. Het strand heeft fijn zand en kristalhelder water, perfect om te zwemmen en te zonnebaden.
  • Pico do Castelo: Dit is de hoogste berg van Porto Santo en biedt een prachtig uitzicht over het eiland. Je kunt hier komen via een wandelpad dat begint bij het strand.
  • Museu Cardina: Dit museum is gewijd aan de geschiedenis en cultuur van Porto Santo. Hier kun je meer leren over de ontdekking van het eiland en de traditionele ambachten en gebruiken.

Conclusie

Portugal heeft een aantal prachtige eilanden die zeker een bezoek waard zijn. Of je nu op zoek bent naar avontuur, natuur of ontspanning, de eilanden van Portugal hebben voor ieder wat wils. Van de vulkanische landschappen van de Azoren tot de prachtige stranden van Porto Santo, er valt genoeg te ontdekken op deze eilanden. Dus waar wacht je nog op? Boek je reis naar eiland Portugal en ontdek de schoonheid van deze prachtige eilanden.

Ratingpost

Dit is ook Portugal