Algemeen

F1 Portugal: Terug op de kalender na 24 jaar

Na een afwezigheid van 24 jaar keert de Formule 1 terug naar Portugal. Het Autódromo Internacional do Algarve in Portimão zal op 25 oktober 2020 gastheer zijn van de Grand Prix van Portugal. Het is de twaalfde race van het seizoen en de eerste keer dat de Formule 1 op dit circuit zal rijden.

De geschiedenis van de Grand Prix van Portugal

De Grand Prix van Portugal werd voor het eerst gehouden in 1958 op het Boavista-circuit in Porto. In de jaren zestig en zeventig werd de race gehouden op het circuit van Monsanto in Lissabon. In 1984 verhuisde de race naar het Autódromo do Estoril, waar het tot 1996 bleef. In totaal werden er 16 races gehouden in Portugal, waarvan 13 op het circuit van Estoril.

De eerste winnaar van de Grand Prix van Portugal was Stirling Moss in 1958. Andere legendarische coureurs die de race hebben gewonnen zijn Jackie Stewart, Niki Lauda, Alain Prost, Ayrton Senna en Michael Schumacher. De laatste winnaar van de race was Jacques Villeneuve in 1996.

Het Autódromo Internacional do Algarve

Het Autódromo Internacional do Algarve is een relatief nieuw circuit, dat in 2008 werd geopend. Het circuit is ontworpen door de Portugese architect Ricardo Pina en heeft een lengte van 4,6 kilometer. Het circuit heeft 15 bochten en een hoogteverschil van 92 meter. Het circuit wordt beschouwd als een van de meest uitdagende circuits ter wereld en wordt vaak gebruikt voor testen en trainingen van Formule 1-teams.

Het circuit heeft een capaciteit van 100.000 toeschouwers en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. Het circuit heeft ook een kartbaan en een off-road circuit voor motorcross en rallycross.

Wat kunnen we verwachten van de Grand Prix van Portugal?

De Grand Prix van Portugal zal de eerste keer zijn dat de Formule 1 op het Autódromo Internacional do Algarve zal rijden. Het circuit is relatief nieuw voor de meeste coureurs en teams, dus het zal interessant zijn om te zien hoe ze zich aanpassen aan het circuit.

Het circuit heeft een aantal uitdagende bochten, waaronder de snelle bocht 8 en de blinde bocht 9. Het circuit heeft ook een lang recht stuk, waar de coureurs hoge snelheden kunnen bereiken. Het is dus mogelijk dat we tijdens de race veel inhaalacties zullen zien.

De Grand Prix van Portugal zal ook een belangrijke race zijn voor het kampioenschap. Op dit moment leidt Lewis Hamilton het kampioenschap met 205 punten, gevolgd door zijn teamgenoot Valtteri Bottas met 161 punten. Max Verstappen staat op de derde plaats met 128 punten. Het is dus mogelijk dat de race in Portugal een belangrijke rol zal spelen in de strijd om het kampioenschap.

Conclusie

De Grand Prix van Portugal is terug op de kalender na een afwezigheid van 24 jaar. Het Autódromo Internacional do Algarve zal gastheer zijn van de race, die op 25 oktober 2020 zal plaatsvinden. Het circuit is relatief nieuw voor de meeste coureurs en teams, dus het zal interessant zijn om te zien hoe ze zich aanpassen aan het circuit. De race zal ook een belangrijke rol spelen in de strijd om het kampioenschap. Het belooft dus een spannende race te worden!

Ratingpost

Dit is ook Portugal