Algemeen

Landnummer Portugal: Alles wat je moet weten

Als je van plan bent om naar Portugal te reizen of contact wilt opnemen met iemand in Portugal, is het belangrijk om het landnummer van Portugal te kennen. Het landnummer van Portugal is +351. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het landnummer van Portugal en hoe je het kunt gebruiken.

Wat is een landnummer?

Een landnummer is een numerieke code die wordt gebruikt om een specifiek land aan te duiden wanneer je internationaal belt. Het landnummer wordt altijd voorafgegaan door een plus-teken (+) en wordt gevolgd door het telefoonnummer van de persoon of organisatie die je wilt bellen. Het landnummer is essentieel om ervoor te zorgen dat je oproep correct wordt doorgeschakeld naar het juiste land.

Hoe gebruik je het landnummer van Portugal?

Als je vanuit het buitenland naar Portugal wilt bellen, moet je het landnummer van Portugal gebruiken voordat je het telefoonnummer van de persoon of organisatie die je wilt bellen invoert. Het landnummer van Portugal is +351. Als je bijvoorbeeld een vriend in Lissabon wilt bellen, moet je +351 invoeren voordat je het telefoonnummer van je vriend invoert.

Als je vanuit Portugal naar het buitenland wilt bellen, moet je het internationale toegangsnummer van Portugal gebruiken, dat is 00. Voordat je het landnummer van het land dat je wilt bellen invoert, moet je 00 intoetsen. Als je bijvoorbeeld naar Nederland wilt bellen, moet je 00 31 invoeren voordat je het telefoonnummer van de persoon of organisatie die je wilt bellen invoert.

Andere belangrijke telefoonnummers in Portugal

Naast het landnummer van Portugal zijn er nog andere belangrijke telefoonnummers die je moet kennen als je in Portugal bent. Hieronder vind je een lijst met enkele van de belangrijkste telefoonnummers in Portugal:

  • 112 – Het algemene noodnummer in Portugal
  • 118 – Het telefoonnummer voor informatie over telefoonnummers en adressen in Portugal
  • 808 24 24 24 – Het telefoonnummer voor medische noodgevallen in Portugal
  • 800 202 148 – Het telefoonnummer voor toeristeninformatie in Portugal

Conclusie

Het landnummer van Portugal is +351 en is essentieel als je van plan bent om naar Portugal te reizen of contact wilt opnemen met iemand in Portugal. Zorg ervoor dat je het landnummer van Portugal gebruikt voordat je het telefoonnummer van de persoon of organisatie die je wilt bellen invoert. Naast het landnummer zijn er nog andere belangrijke telefoonnummers die je moet kennen als je in Portugal bent, zoals het algemene noodnummer en het telefoonnummer voor toeristeninformatie.

Ratingpost

Dit is ook Portugal