Algemeen

Golden Visa Portugal: Een Gids voor Investeerders

Als u op zoek bent naar een manier om een tweede verblijfplaats te verkrijgen in Europa, dan is het Golden Visa Portugal programma wellicht iets voor u. Dit programma biedt buitenlandse investeerders de mogelijkheid om een verblijfsvergunning te verkrijgen in Portugal door middel van een investering in onroerend goed of andere activa. In dit artikel zullen we uitleggen wat het Golden Visa Portugal programma inhoudt, hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Wat is het Golden Visa Portugal programma?

Het Golden Visa Portugal programma is een initiatief van de Portugese overheid dat in 2012 werd gelanceerd om buitenlandse investeerders aan te trekken. Het programma biedt buitenlandse investeerders de mogelijkheid om een verblijfsvergunning te verkrijgen in Portugal door middel van een investering in onroerend goed of andere activa. Het programma is bedoeld om de Portugese economie te stimuleren en de vastgoedmarkt te ondersteunen.

Hoe werkt het Golden Visa Portugal programma?

Om in aanmerking te komen voor het Golden Visa Portugal programma, moet u een investering doen in Portugal. Er zijn verschillende investeringsmogelijkheden beschikbaar, waaronder:

 • Een investering van minimaal €500.000 in onroerend goed
 • Een investering van minimaal €350.000 in onroerend goed dat meer dan 30 jaar oud is of gelegen is in een gebied dat is aangewezen voor stedelijke vernieuwing
 • Een investering van minimaal €350.000 in een fonds dat in Portugal is gevestigd en dat ten minste 60% van zijn activa investeert in onroerend goed
 • Een investering van minimaal €250.000 in onderzoek of ontwikkeling in Portugal
 • Een investering van minimaal €500.000 in aandelen van een Portugese onderneming

Na het doen van de investering, moet u een aanvraag indienen bij de Portugese immigratiedienst. U moet bewijzen dat u de investering hebt gedaan en dat u geen strafblad hebt. Als uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u een verblijfsvergunning die vijf jaar geldig is. Na vijf jaar kunt u een permanente verblijfsvergunning aanvragen en na zes jaar kunt u in aanmerking komen voor de Portugese nationaliteit.

Wat zijn de voordelen van het Golden Visa Portugal programma?

Het Golden Visa Portugal programma biedt verschillende voordelen voor buitenlandse investeerders, waaronder:

 • Visumvrij reizen binnen de Schengenzone
 • De mogelijkheid om in Portugal te wonen en te werken
 • Toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg en onderwijs
 • De mogelijkheid om te profiteren van de Portugese belastingvoordelen
 • De mogelijkheid om te investeren in een stabiele en groeiende economie
 • De mogelijkheid om te genieten van de Portugese levensstijl en cultuur

Bovendien is Portugal een van de meest aantrekkelijke landen in Europa voor buitenlandse investeerders vanwege de lage kosten van levensonderhoud, de vriendelijke bevolking en het milde klimaat. Het land heeft ook een bloeiende toeristische sector en een groeiende economie, waardoor het een ideale bestemming is voor investeerders die op zoek zijn naar groeimogelijkheden.

Conclusie

Het Golden Visa Portugal programma biedt buitenlandse investeerders de mogelijkheid om een verblijfsvergunning te verkrijgen in Portugal door middel van een investering in onroerend goed of andere activa. Het programma biedt verschillende voordelen, waaronder visumvrij reizen binnen de Schengenzone, de mogelijkheid om in Portugal te wonen en te werken, toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg en onderwijs, de mogelijkheid om te profiteren van de Portugese belastingvoordelen, de mogelijkheid om te investeren in een stabiele en groeiende economie en de mogelijkheid om te genieten van de Portugese levensstijl en cultuur. Als u op zoek bent naar een manier om een tweede verblijfplaats te verkrijgen in Europa, dan is het Golden Visa Portugal programma zeker het overwegen waard.

Ratingpost

Dit is ook Portugal