Algemeen

Hotel in Porto Portugal

Porto is een prachtige stad in het noorden van Portugal en is de op één na grootste stad van het land. Het is een stad vol geschiedenis, cultuur en natuurlijk heerlijk eten en drinken. Als je van plan bent om Porto te bezoeken, dan is het vinden van een goed hotel een belangrijk onderdeel van je reis. In dit artikel zullen we je alles vertellen over hotels in Porto Portugal.

Waar te verblijven in Porto?

Porto heeft verschillende wijken waar je kunt verblijven, elk met zijn eigen charme en voordelen. Hieronder hebben we de meest populaire wijken voor toeristen op een rijtje gezet:

 • Ribeira: Dit is de meest populaire wijk voor toeristen. Het ligt aan de rivier de Douro en heeft een prachtig uitzicht op de bruggen en de stad. Hier vind je veel restaurants, bars en winkels.
 • Baixa: Dit is het historische centrum van Porto en is de perfecte plek om te verblijven als je van plan bent om veel te wandelen en de bezienswaardigheden te bekijken. Hier vind je veel winkels en restaurants.
 • Boavista: Dit is een chique wijk met veel luxe hotels en restaurants. Het is een rustige buurt en ligt iets verder van het centrum.
 • Foz: Dit is een wijk aan de kust van Porto en is de perfecte plek om te verblijven als je van plan bent om te genieten van het strand en de zee. Hier vind je veel restaurants en bars.

Soorten hotels in Porto

Porto heeft een breed scala aan hotels, van budget tot luxe. Hieronder hebben we de verschillende soorten hotels op een rijtje gezet:

 • Hostels: Als je op zoek bent naar een goedkope optie, dan zijn hostels een goede keuze. Porto heeft veel hostels die geschikt zijn voor backpackers en budgetreizigers.
 • Bed & Breakfasts: Dit zijn kleine accommodaties waar je kunt verblijven en waar je ‘s ochtends kunt genieten van een ontbijt. Dit is een goede optie als je op zoek bent naar een persoonlijke ervaring.
 • Appartementen: Als je van plan bent om langer in Porto te verblijven, dan is het huren van een appartement een goede optie. Hierdoor heb je meer ruimte en kun je zelf koken.
 • Hotels: Porto heeft veel hotels in verschillende prijsklassen. Van budget tot luxe, er is voor ieder wat wils.

Populaire hotels in Porto

Hieronder hebben we een aantal populaire hotels in Porto op een rijtje gezet:

 • The Yeatman: Dit is een luxe hotel met een prachtig uitzicht op de rivier de Douro. Het hotel heeft een spa, een zwembad en een restaurant met een Michelin-ster.
 • Pestana Vintage Porto Hotel: Dit hotel ligt in de wijk Ribeira en heeft een prachtig uitzicht op de rivier de Douro. Het hotel heeft een zwembad en een restaurant.
 • InterContinental Porto – Palacio das Cardosas: Dit hotel ligt in het historische centrum van Porto en heeft een prachtig interieur. Het hotel heeft een spa en een restaurant.
 • PortoBay Flores: Dit hotel ligt in de wijk Baixa en heeft een prachtig interieur. Het hotel heeft een zwembad en een restaurant.
 • Hotel Teatro: Dit hotel ligt in het historische centrum van Porto en heeft een prachtig interieur. Het hotel heeft een restaurant en een bar.

Conclusie

Als je van plan bent om Porto te bezoeken, dan is het vinden van een goed hotel een belangrijk onderdeel van je reis. Porto heeft veel verschillende wijken en hotels, dus er is voor ieder wat wils. Of je nu op zoek bent naar een budgetoptie of een luxe hotel, Porto heeft het allemaal. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen bij het vinden van het perfecte hotel voor jouw verblijf in Porto Portugal.

Ratingpost

Dit is ook Portugal