Algemeen

Mooie plekken in Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en adembenemende landschappen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het land jaarlijks miljoenen toeristen trekt. In dit artikel nemen we je mee langs enkele van de mooiste plekken in Portugal.

Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en een van de mooiste steden van Europa. De stad is gebouwd op zeven heuvels en biedt een prachtig uitzicht over de rivier de Taag. Het historische centrum van Lissabon staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een doolhof van smalle straatjes, pleinen en kleurrijke huizen. Bezoek zeker de wijk Alfama, waar je de authentieke sfeer van Lissabon kunt proeven. Ook de Torre de Belém en het klooster van Jerónimos zijn absolute must-sees.

Porto

Porto is de op een na grootste stad van Portugal en staat bekend om zijn portwijn. De stad ligt aan de rivier de Douro en heeft een prachtig historisch centrum met smalle straatjes en kleurrijke huizen. Bezoek zeker de kathedraal van Porto en de beroemde boekenwinkel Livraria Lello, die als inspiratie diende voor de Harry Potter-boeken. Ook een boottocht over de Douro mag niet ontbreken tijdens je bezoek aan Porto.

Algarve

De Algarve is een populaire vakantiebestemming in het zuiden van Portugal. De regio staat bekend om zijn prachtige stranden, helderblauwe zee en indrukwekkende rotsformaties. Bezoek zeker de stranden van Praia da Rocha en Praia do Vau, en maak een boottocht langs de grotten van Benagil. Ook de stadjes Lagos en Albufeira zijn de moeite waard om te bezoeken.

Sintra

Sintra is een sprookjesachtig stadje op slechts een half uur rijden van Lissabon. Het stadje staat bekend om zijn prachtige paleizen en kastelen, waaronder het Palácio Nacional de Sintra en het Castelo dos Mouros. Ook het kleurrijke Palácio da Pena is een absolute must-see. Sintra is een populaire dagtrip vanuit Lissabon en kan druk zijn in het hoogseizoen, dus plan je bezoek goed.

Coimbra

Coimbra is een historische stad in het centrum van Portugal en staat bekend om zijn universiteit, die een van de oudste van Europa is. De stad heeft een prachtig historisch centrum met smalle straatjes en kleurrijke huizen. Bezoek zeker de universiteit van Coimbra en de kathedraal van de stad. Ook de botanische tuin van de universiteit is de moeite waard om te bezoeken.

Évora

Évora is een prachtige stad in het zuiden van Portugal en staat bekend om zijn Romeinse tempels en middeleeuwse kathedraal. De stad heeft een prachtig historisch centrum met smalle straatjes en kleurrijke huizen. Bezoek zeker de Templo Romano, de kathedraal van Évora en de Capela dos Ossos, een kapel versierd met menselijke botten.

Conclusie

Portugal is een prachtig land met tal van mooie plekken om te bezoeken. Of je nu houdt van steden, stranden of natuur, Portugal heeft voor ieder wat wils. Bezoek zeker Lissabon en Porto, maar vergeet ook de Algarve, Sintra, Coimbra en Évora niet. Portugal is een land dat je zeker eens moet bezoeken!

Ratingpost

Dit is ook Portugal