Algemeen

Houses to buy in Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het is een populaire bestemming voor toeristen van over de hele wereld vanwege de prachtige stranden, het heerlijke eten en de vriendelijke bevolking. Maar wist je dat Portugal ook een geweldige plek is om een huis te kopen? In dit artikel gaan we dieper in op de mogelijkheden van houses to buy in Portugal.

Waarom een huis kopen in Portugal?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om een huis te kopen in Portugal. Hieronder hebben we de belangrijkste redenen voor je op een rijtje gezet:

 • Prachtige natuur: Portugal heeft een prachtige natuur met bergen, bossen en stranden. Het is een geweldige plek voor mensen die houden van wandelen, fietsen en andere buitenactiviteiten.
 • Goedkoper dan andere Europese landen: Portugal is over het algemeen goedkoper dan andere Europese landen. Dit geldt niet alleen voor de huizenprijzen, maar ook voor het dagelijks leven.
 • Belastingvoordelen: Portugal heeft verschillende belastingvoordelen voor buitenlanders die een huis kopen in het land. Zo hoef je bijvoorbeeld geen belasting te betalen over je pensioeninkomen.
 • Levenskwaliteit: Portugal staat bekend om de hoge levenskwaliteit. Het land heeft een goede gezondheidszorg, een laag criminaliteitscijfer en een ontspannen levensstijl.

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis in Portugal?

Als je overweegt om een huis te kopen in Portugal, zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we de belangrijkste aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

 • Locatie: De locatie van het huis is erg belangrijk. Wil je bijvoorbeeld dicht bij het strand wonen of juist in een rustig dorpje in het binnenland?
 • Budget: Bepaal van tevoren wat je budget is en houd hier rekening mee bij het zoeken naar een huis.
 • Staat van het huis: Controleer altijd de staat van het huis voordat je het koopt. Laat eventueel een bouwkundige keuring uitvoeren.
 • Belastingen en vergunningen: Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de belastingen en vergunningen die je nodig hebt bij het kopen van een huis in Portugal.
 • Notaris: Schakel altijd een notaris in bij het kopen van een huis in Portugal. Deze kan je helpen bij het opstellen van het koopcontract en het regelen van de overdracht.

Waar vind je houses to buy in Portugal?

Er zijn verschillende manieren om houses to buy in Portugal te vinden. Hieronder hebben we de belangrijkste opties voor je op een rijtje gezet:

 • Makelaars: Schakel een lokale makelaar in om je te helpen bij het vinden van een huis. Deze kan je adviseren over de verschillende regio’s en huizen die beschikbaar zijn.
 • Online: Er zijn verschillende websites waarop je houses to buy in Portugal kunt vinden. Zoek bijvoorbeeld op websites als Idealista, Rightmove of Zoopla.
 • Lokale kranten: In lokale kranten worden vaak huizen te koop aangeboden. Deze kun je vinden bij de lokale kiosk of online.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een prachtige plek om te wonen, is Portugal zeker een optie om te overwegen. Het land heeft veel te bieden, van prachtige natuur tot een hoge levenskwaliteit. Als je een huis wilt kopen in Portugal, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende aandachtspunten en om de juiste hulp in te schakelen. Met de juiste voorbereiding kun je echter genieten van een prachtig huis in een van de mooiste landen van Europa.

Ratingpost

Dit is ook Portugal