Algemeen

Portugal steden: ontdek de mooiste steden van Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis en cultuur. Het land heeft veel te bieden, waaronder prachtige stranden, indrukwekkende bergen en natuurlijk de mooie steden. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs de mooiste steden van Portugal.

Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en een van de meest populaire steden van het land. De stad is gebouwd op zeven heuvels en heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. Lissabon heeft veel te bieden, waaronder prachtige architectuur, heerlijk eten en een bruisend nachtleven.

Enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen in Lissabon zijn de Torre de Belém, het Jerónimos-klooster en het Castelo de São Jorge. Ook de wijk Alfama is een bezoek waard, met zijn smalle straatjes en kleurrijke huizen.

Porto

Porto is de op een na grootste stad van Portugal en staat bekend om zijn portwijn. De stad ligt aan de rivier de Douro en heeft een prachtige oude binnenstad die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen in Porto zijn de Dom Luis I-brug, de kathedraal van Porto en de wijk Ribeira. Ook een bezoek aan een van de vele portkelders mag niet ontbreken tijdens je verblijf in Porto.

Coimbra

Coimbra is een prachtige stad in het midden van Portugal en staat bekend om zijn universiteit, die een van de oudste van Europa is. De stad heeft een rijke geschiedenis en veel bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal van Coimbra en het klooster van Santa Clara-a-Velha.

Ook de oude binnenstad van Coimbra is een bezoek waard, met zijn smalle straatjes en kleurrijke huizen. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de bibliotheek van de universiteit, die een van de mooiste ter wereld is.

Funchal

Funchal is de hoofdstad van het eiland Madeira en een populaire vakantiebestemming. De stad heeft een prachtige ligging aan de Atlantische Oceaan en heeft veel te bieden, waaronder prachtige parken, tuinen en musea.

Enkele bezienswaardigheden die je niet mag missen in Funchal zijn de kathedraal van Funchal, de botanische tuin en het fort van São Tiago. Ook een bezoek aan de markt van Funchal is een aanrader, waar je lokale producten kunt kopen.

Évora

Évora is een prachtige stad in het zuiden van Portugal en staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultuur. De stad heeft veel bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal van Évora, de Templo Romano en de Capela dos Ossos.

Ook de oude binnenstad van Évora is een bezoek waard, met zijn smalle straatjes en historische gebouwen. Vergeet niet om een bezoek te brengen aan de lokale markt, waar je lokale producten kunt kopen.

Conclusie

Portugal heeft veel te bieden als het gaat om steden. Of je nu op zoek bent naar prachtige architectuur, rijke geschiedenis of gewoon lekker eten, Portugal heeft het allemaal. Lissabon, Porto, Coimbra, Funchal en Évora zijn slechts enkele van de vele prachtige steden die Portugal te bieden heeft. Dus waar wacht je nog op? Boek je reis naar Portugal en ontdek de mooiste steden van het land!

Dit is ook Portugal