Algemeen

Huis te koop Portugal: jouw droomhuis in het zonnige zuiden

Ben jij op zoek naar een huis te koop in Portugal? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Portugal is een prachtig land met een heerlijk klimaat, mooie stranden en een rijke cultuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een huis te kopen in Portugal. In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over het kopen van een huis in Portugal.

Waarom een huis kopen in Portugal?

Portugal is een land dat bekend staat om zijn prachtige natuur, heerlijke klimaat en vriendelijke bevolking. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een huis te kopen in Portugal. Hieronder hebben we een aantal redenen op een rijtje gezet waarom Portugal zo’n populaire bestemming is voor mensen die op zoek zijn naar een tweede huis:

 • Het klimaat: Portugal heeft een heerlijk klimaat met veel zonuren en milde winters. Dit maakt het land het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming.
 • De natuur: Portugal heeft een prachtige natuur met mooie stranden, indrukwekkende bergen en groene valleien.
 • De cultuur: Portugal heeft een rijke cultuur met een lange geschiedenis. Dit zie je terug in de vele historische gebouwen en monumenten die het land rijk is.
 • De vriendelijke bevolking: De Portugezen staan bekend om hun vriendelijkheid en gastvrijheid. Dit maakt het land een fijne plek om te wonen en te verblijven.

Waar moet je op letten bij het kopen van een huis in Portugal?

Het kopen van een huis in Portugal is een grote stap en er zijn dan ook een aantal zaken waar je op moet letten. Hieronder hebben we een aantal belangrijke aandachtspunten voor je op een rijtje gezet:

 • De locatie: Kies een locatie die bij jou past. Wil je bijvoorbeeld dicht bij het strand wonen of juist in een rustig dorpje in het binnenland?
 • De staat van het huis: Laat het huis altijd inspecteren door een bouwkundige. Zo weet je zeker dat het huis in goede staat verkeert en kom je niet voor verrassingen te staan.
 • De prijs: Vergelijk de prijzen van verschillende huizen en zorg dat je niet te veel betaalt.
 • De regels en wetgeving: Informeer jezelf goed over de regels en wetgeving omtrent het kopen van een huis in Portugal. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

Wat zijn de kosten van een huis in Portugal?

De kosten van een huis in Portugal zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de staat van het huis en de grootte van het perceel. Over het algemeen zijn de huizen in Portugal echter een stuk goedkoper dan in Nederland. Zo kun je al een leuk huis kopen voor zo’n €100.000,-. Natuurlijk zijn er ook duurdere huizen te koop, maar over het algemeen zijn de prijzen in Portugal een stuk lager dan in Nederland.

Waar vind je huizen te koop in Portugal?

Er zijn verschillende manieren om huizen te koop te vinden in Portugal. Zo kun je bijvoorbeeld een makelaar inschakelen of zelf op zoek gaan via internet. Hieronder hebben we een aantal websites voor je op een rijtje gezet waar je huizen te koop kunt vinden:

 • Funda.pt
 • Imovirtual.com
 • Green-acres.pt
 • Portugalproperty.com

Conclusie

Een huis kopen in Portugal is een grote stap, maar kan ook een geweldige ervaring zijn. Portugal is een prachtig land met een heerlijk klimaat, mooie stranden en een rijke cultuur. Als je op zoek bent naar een tweede huis of een plek om te wonen, dan is Portugal zeker een land om te overwegen. Let wel goed op de locatie, de staat van het huis en de regels en wetgeving omtrent het kopen van een huis in Portugal. Zo voorkom je dat je voor verrassingen komt te staan.

Ratingpost

Dit is ook Portugal