Algemeen

Surfvakantie Portugal: De perfecte bestemming voor surfers

Portugal is een van de beste bestemmingen ter wereld voor surfers. Het land heeft een lange kustlijn met talloze stranden die perfect zijn om te surfen. Of je nu een beginner bent of een ervaren surfer, Portugal heeft voor iedereen iets te bieden. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over een surfvakantie in Portugal.

Waarom Portugal?

Portugal heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere surfbestemmingen. Ten eerste is het land relatief goedkoop in vergelijking met andere Europese landen. Dit betekent dat je meer geld overhoudt om te besteden aan surflessen, accommodatie en eten. Ten tweede heeft Portugal een mild klimaat, waardoor het het hele jaar door mogelijk is om te surfen. Ten derde heeft Portugal een lange kustlijn met talloze stranden die geschikt zijn voor surfers van alle niveaus.

Wanneer is de beste tijd om te surfen in Portugal?

De beste tijd om te surfen in Portugal is van september tot en met mei. In deze periode zijn de golven het grootst en is het water nog warm genoeg om zonder wetsuit te surfen. In de zomermaanden kan het erg druk zijn op de stranden en zijn de golven vaak kleiner. Als je in de zomer wilt surfen, kun je het beste naar de westkust van Portugal gaan, waar de golven hoger zijn.

Waar moet je naartoe in Portugal?

Er zijn talloze surfspots in Portugal, maar hieronder vind je een aantal van de populairste:

Ericeira

Ericeira is een klein vissersdorpje ten noorden van Lissabon en staat bekend als een van de beste surfspots van Europa. Er zijn talloze stranden in de omgeving die geschikt zijn voor surfers van alle niveaus. Het dorpje zelf is ook erg gezellig, met talloze restaurants en bars.

Peniche

Peniche is een schiereiland ten noorden van Lissabon en staat bekend om zijn lange stranden en hoge golven. Het is een populaire bestemming onder surfers vanwege de constante golven en de vele surfshops en surfscholen in de omgeving.

Sagres

Sagres is een klein dorpje in het zuidwesten van Portugal en staat bekend om zijn ruige kustlijn en hoge golven. Het is een populaire bestemming onder ervaren surfers vanwege de uitdagende golven. Het dorpje zelf is ook erg gezellig, met talloze restaurants en bars.

Surfscholen in Portugal

Als je nog nooit hebt gesurft, is het aan te raden om een surfschool te boeken. Er zijn talloze surfscholen in Portugal die lessen aanbieden voor beginners en gevorderden. Hieronder vind je een aantal van de beste surfscholen in Portugal:

The Surf Experience

The Surf Experience is een surfschool in Lagos, in het zuiden van Portugal. De school biedt lessen aan voor beginners en gevorderden en heeft ervaren instructeurs die je kunnen helpen om je surfvaardigheden te verbeteren. De school heeft ook een eigen accommodatie, waardoor je gemakkelijk andere surfers kunt ontmoeten.

Mellowmove Surf Camp

Mellowmove Surf Camp is een surfschool in Ericeira, in het noorden van Portugal. De school biedt lessen aan voor beginners en gevorderden en heeft ervaren instructeurs die je kunnen helpen om je surfvaardigheden te verbeteren. De school heeft ook een eigen accommodatie, waardoor je gemakkelijk andere surfers kunt ontmoeten.

Peniche Surf Camp

Peniche Surf Camp is een surfschool in Peniche, in het noorden van Portugal. De school biedt lessen aan voor beginners en gevorderden en heeft ervaren instructeurs die je kunnen helpen om je surfvaardigheden te verbeteren. De school heeft ook een eigen accommodatie, waardoor je gemakkelijk andere surfers kunt ontmoeten.

Accommodatie in Portugal

Er zijn talloze accommodaties in Portugal die geschikt zijn voor surfers. Hieronder vind je een aantal van de beste opties:

Surfivor Surf Camp

Surfivor Surf Camp is een accommodatie in Esmoriz, in het noorden van Portugal. De accommodatie ligt op loopafstand van het strand en heeft een eigen surfschool. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel en er is een gezellige gemeenschappelijke ruimte waar je andere surfers kunt ontmoeten.

Good Feeling Hostel & Guesthouse

Good Feeling Hostel & Guesthouse is een accommodatie in Lagos, in het zuiden van Portugal. De accommodatie ligt op loopafstand van het strand en heeft een eigen surfschool. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel en er is een gezellige gemeenschappelijke ruimte waar je andere surfers kunt ontmoeten.

Surf Castle

Surf Castle is een accommodatie in Peniche, in het noorden van Portugal. De accommodatie ligt op loopafstand van het strand en heeft een eigen surfschool. De kamers zijn eenvoudig maar comfortabel en er is een gezellige gemeenschappelijke ruimte waar je andere surfers kunt ontmoeten.

Conclusie

Portugal is een van de beste bestemmingen ter wereld voor surfers. Het land heeft een lange kustlijn met talloze stranden die perfect zijn om te surfen. Of je nu een beginner bent of een ervaren surfer, Portugal heeft voor iedereen iets te bieden. Er zijn talloze surfspots, surfscholen en accommodaties in Portugal die geschikt zijn voor surfers van alle niveaus. Als je op zoek bent naar een geweldige surfvakantie, is Portugal de perfecte bestemming.

Dit is ook Portugal