Algemeen

Last Minute Portugal: De Perfecte Last Minute Vakantiebestemming

Ben je op zoek naar een last minute vakantiebestemming? Overweeg dan zeker Portugal! Dit prachtige land heeft alles wat je nodig hebt voor een ontspannen en avontuurlijke vakantie. Van de zonovergoten stranden tot de historische steden en het heerlijke eten, Portugal heeft het allemaal. En het beste van alles is dat je op het laatste moment nog geweldige deals kunt vinden voor een last minute vakantie naar Portugal.

Waarom Portugal?

Portugal is een land dat bekend staat om zijn prachtige stranden, historische steden en heerlijke eten. Het is een land dat voor iedereen wat te bieden heeft, of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie of een avontuurlijke vakantie vol activiteiten. Hier zijn enkele redenen waarom Portugal de perfecte last minute vakantiebestemming is:

 • Prachtige stranden: Portugal heeft enkele van de mooiste stranden van Europa. Of je nu op zoek bent naar een rustig strand om te ontspannen of een strand met veel activiteiten, Portugal heeft het allemaal.
 • Historische steden: Portugal heeft een rijke geschiedenis en dat is te zien in de vele historische steden die het land heeft. Van Lissabon tot Porto, er zijn genoeg steden om te verkennen en te ontdekken.
 • Heerlijk eten: Portugal staat bekend om zijn heerlijke eten, van verse vis tot de beroemde pastel de nata. Het is een paradijs voor fijnproevers.
 • Avontuurlijke activiteiten: Of je nu wilt surfen, wandelen of mountainbiken, Portugal heeft genoeg avontuurlijke activiteiten te bieden.

Waar te verblijven in Portugal?

Portugal heeft een breed scala aan accommodaties, van luxe hotels tot gezellige pensions. Hier zijn enkele van de beste plekken om te verblijven tijdens je last minute vakantie in Portugal:

 • Lissabon: De hoofdstad van Portugal is een geweldige plek om te verblijven tijdens je vakantie. Het heeft een rijke geschiedenis, prachtige architectuur en heerlijk eten. Verblijf in een van de vele hotels in het centrum van de stad en verken de stad te voet of met de tram.
 • Algarve: De Algarve is een populaire vakantiebestemming vanwege de prachtige stranden en het warme weer. Verblijf in een van de vele resorts langs de kust en geniet van de zon, zee en strand.
 • Porto: Porto is een prachtige stad in het noorden van Portugal, bekend om zijn portwijn en historische centrum. Verblijf in een van de vele hotels in de buurt van de rivier de Douro en ontdek de stad te voet of per boot.
 • Coimbra: Coimbra is een historische stad in het centrum van Portugal, bekend om zijn universiteit en prachtige architectuur. Verblijf in een van de vele pensions in het centrum van de stad en verken de stad te voet.

Wat te doen in Portugal?

Portugal heeft genoeg te bieden voor een last minute vakantie vol activiteiten. Hier zijn enkele van de beste dingen om te doen tijdens je vakantie in Portugal:

 • Bezoek de stranden: Portugal heeft enkele van de mooiste stranden van Europa. Bezoek de stranden van de Algarve, de Costa de Lisboa of de Costa Verde en geniet van de zon, zee en strand.
 • Verken de historische steden: Portugal heeft een rijke geschiedenis en dat is te zien in de vele historische steden die het land heeft. Verken de straten van Lissabon, Porto, Coimbra of Faro en ontdek de prachtige architectuur en geschiedenis.
 • Proef het heerlijke eten: Portugal staat bekend om zijn heerlijke eten, van verse vis tot de beroemde pastel de nata. Proef de lokale gerechten en ontdek de culinaire hoogstandjes van Portugal.
 • Ontdek de natuur: Portugal heeft prachtige natuurlijke landschappen, van de bergen van de Serra da Estrela tot de kustlijn van de Algarve. Maak een wandeling, ga mountainbiken of ga kajakken en ontdek de natuurlijke schoonheid van Portugal.
 • Bezoek de wijngaarden: Portugal staat bekend om zijn wijn, vooral de portwijn uit Porto. Bezoek de wijngaarden in de Douro-vallei en ontdek de geschiedenis en het proces van het maken van wijn.

Waar te eten in Portugal?

Portugal staat bekend om zijn heerlijke eten, van verse vis tot de beroemde pastel de nata. Hier zijn enkele van de beste plekken om te eten tijdens je vakantie in Portugal:

 • Cervejaria Ramiro, Lissabon: Dit restaurant staat bekend om zijn verse vis en zeevruchten. Probeer de garnalen of de krab en geniet van de heerlijke smaken.
 • Restaurante O Forno, Algarve: Dit restaurant serveert traditionele Portugese gerechten, waaronder de beroemde cataplana. Probeer ook de lokale wijnen en geniet van het prachtige uitzicht op zee.
 • Cantinho do Avillez, Lissabon: Dit restaurant is eigendom van de beroemde Portugese chef-kok José Avillez en serveert moderne Portugese gerechten. Probeer de octopus of de varkensvleesribbetjes en geniet van de heerlijke smaken.
 • Restaurante Abadia do Porto, Porto: Dit restaurant serveert traditionele Portugese gerechten, waaronder de beroemde francesinha. Probeer ook de lokale wijnen en geniet van het prachtige uitzicht op de stad.

Conclusie

Portugal is de perfecte last minute vakantiebestemming. Met prachtige stranden, historische steden, heerlijk eten en avontuurlijke activiteiten, heeft Portugal voor iedereen wat te bieden. En het beste van alles is dat je op het laatste moment nog geweldige deals kunt vinden voor een last minute vakantie naar Portugal. Dus waar wacht je nog op? Boek nu je last minute vakantie naar Portugal en geniet van alles wat dit prachtige land te bieden heeft!

Ratingpost

Dit is ook Portugal