Algemeen

Portugal Football Clubs

Portugal is een land dat bekend staat om zijn prachtige stranden, heerlijke eten en rijke geschiedenis. Maar het is ook een land dat bekend staat om zijn voetbalclubs. Portugal heeft een aantal van de beste voetbalclubs ter wereld en heeft een rijke voetbalgeschiedenis. In dit artikel gaan we dieper in op de voetbalclubs van Portugal en hun geschiedenis.

Benfica

Benfica is een van de meest succesvolle voetbalclubs in Portugal. De club werd opgericht in 1904 en heeft sindsdien talloze prijzen gewonnen. Benfica heeft 37 Primeira Liga-titels gewonnen, waarmee het de meest succesvolle club in de geschiedenis van de competitie is. De club heeft ook twee Europese bekers gewonnen, namelijk de Europacup I in 1961 en 1962. Benfica heeft een grote aanhang en speelt zijn thuiswedstrijden in het Estádio da Luz, dat plaats biedt aan meer dan 65.000 toeschouwers.

Porto

Porto is een andere succesvolle voetbalclub in Portugal. De club werd opgericht in 1893 en heeft sindsdien talloze prijzen gewonnen. Porto heeft 29 Primeira Liga-titels gewonnen en heeft ook twee Europese bekers gewonnen, namelijk de Europacup I in 1987 en de UEFA Cup in 2003 en 2011. Porto heeft een grote aanhang en speelt zijn thuiswedstrijden in het Estádio do Dragão, dat plaats biedt aan meer dan 50.000 toeschouwers.

Sporting CP

Sporting CP is een van de drie grote voetbalclubs in Portugal. De club werd opgericht in 1906 en heeft sindsdien talloze prijzen gewonnen. Sporting CP heeft 18 Primeira Liga-titels gewonnen en heeft ook een Europese beker gewonnen, namelijk de Europacup II in 1964. Sporting CP heeft een grote aanhang en speelt zijn thuiswedstrijden in het Estádio José Alvalade, dat plaats biedt aan meer dan 50.000 toeschouwers.

Braga

Braga is een van de opkomende voetbalclubs in Portugal. De club werd opgericht in 1921 en heeft sindsdien een aantal prijzen gewonnen. Braga heeft één Primeira Liga-titel gewonnen en heeft ook de UEFA Intertoto Cup in 2008 gewonnen. Braga heeft een trouwe aanhang en speelt zijn thuiswedstrijden in het Estádio Municipal de Braga, dat plaats biedt aan meer dan 30.000 toeschouwers.

Guimarães

Guimarães is een andere opkomende voetbalclub in Portugal. De club werd opgericht in 1922 en heeft sindsdien een aantal prijzen gewonnen. Guimarães heeft één Primeira Liga-titel gewonnen en heeft ook de UEFA Intertoto Cup in 2005 gewonnen. Guimarães heeft een trouwe aanhang en speelt zijn thuiswedstrijden in het Estádio D. Afonso Henriques, dat plaats biedt aan meer dan 30.000 toeschouwers.

Conclusie

Portugal heeft een aantal van de beste voetbalclubs ter wereld en heeft een rijke voetbalgeschiedenis. Benfica, Porto en Sporting CP zijn de drie grootste voetbalclubs in Portugal en hebben talloze prijzen gewonnen. Braga en Guimarães zijn opkomende voetbalclubs in Portugal en hebben ook een aantal prijzen gewonnen. Als je een voetbalfan bent, dan is Portugal zeker een land dat je moet bezoeken om de voetbalclubs te zien spelen.

Ratingpost

Dit is ook Portugal