Algemeen

Mooi strand Portugal: ontdek de mooiste stranden van Portugal

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, cultuur en natuur. Het land staat bekend om zijn mooie stranden, die jaarlijks duizenden toeristen trekken. Of je nu op zoek bent naar een rustig strand om te ontspannen of een strand met veel activiteiten, Portugal heeft voor ieder wat wils. In dit artikel ontdek je de mooiste stranden van Portugal.

Praia da Rocha

Praia da Rocha is een van de bekendste stranden van Portugal en ligt in de Algarve. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft een lengte van ongeveer 1,5 kilometer. Het water is helder en de golven zijn perfect om te surfen. Praia da Rocha heeft ook veel restaurants, bars en winkels in de buurt, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen.

Praia do Guincho

Praia do Guincho ligt in de buurt van Cascais en is een van de mooiste stranden van Portugal. Het strand is omgeven door duinen en heeft een lengte van ongeveer 800 meter. Het water is hier wat ruiger en daardoor is het strand populair bij surfers en windsurfers. Praia do Guincho is ook een populaire locatie voor filmopnames, vanwege de prachtige omgeving.

Praia do Camilo

Praia do Camilo is een klein strand in de buurt van Lagos en is een van de mooiste stranden van Portugal. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft kristalhelder water. Om bij het strand te komen moet je wel een flink aantal trappen af, maar het uitzicht is het zeker waard. Praia do Camilo is een rustig strand en is daarom perfect om te ontspannen.

Praia da Marinha

Praia da Marinha is een van de meest iconische stranden van Portugal en ligt in de buurt van Lagoa. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft kristalhelder water. Praia da Marinha is ook een populaire locatie voor duikers vanwege de vele grotten en rotsformaties in de omgeving.

Praia da Falesia

Praia da Falesia is een van de langste stranden van Portugal en ligt in de buurt van Albufeira. Het strand heeft een lengte van ongeveer 6 kilometer en is omgeven door hoge kliffen. Het water is hier rustig en daardoor is het strand populair bij gezinnen met kinderen. Praia da Falesia heeft ook veel restaurants en bars in de buurt, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen.

Praia do Vau

Praia do Vau ligt in de buurt van Portimão en is een van de mooiste stranden van Portugal. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft kristalhelder water. Praia do Vau is ook een rustig strand en is daarom perfect om te ontspannen. Het strand heeft ook veel restaurants en bars in de buurt, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen.

Praia do Carvoeiro

Praia do Carvoeiro is een klein strand in de buurt van Lagoa en is een van de mooiste stranden van Portugal. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft kristalhelder water. Praia do Carvoeiro is ook een rustig strand en is daarom perfect om te ontspannen. Het strand heeft ook veel restaurants en bars in de buurt, waardoor het een populaire bestemming is voor toeristen.

Praia do Amado

Praia do Amado ligt in de buurt van Aljezur en is een van de mooiste stranden van Portugal. Het strand is omgeven door duinen en heeft een lengte van ongeveer 1 kilometer. Het water is hier wat ruiger en daardoor is het strand populair bij surfers en windsurfers. Praia do Amado is ook een populaire locatie voor filmopnames, vanwege de prachtige omgeving.

Praia da Adraga

Praia da Adraga ligt in de buurt van Sintra en is een van de mooiste stranden van Portugal. Het strand is omgeven door hoge kliffen en heeft kristalhelder water. Praia da Adraga is ook een rustig strand en is daarom perfect om te ontspannen. Het strand heeft ook een restaurant in de buurt, waar je kunt genieten van heerlijke visgerechten.

Conclusie

Portugal heeft veel mooie stranden die zeker een bezoek waard zijn. Of je nu op zoek bent naar een rustig strand om te ontspannen of een strand met veel activiteiten, Portugal heeft voor ieder wat wils. De stranden in Portugal zijn omgeven door prachtige natuur en hebben kristalhelder water, waardoor ze perfect zijn om te zwemmen, surfen of gewoon te ontspannen. Plan je volgende vakantie naar Portugal en ontdek de mooiste stranden van het land.

Ratingpost

Dit is ook Portugal