Algemeen

Netflix Portugal: De opkomst van streaming in Portugal

Netflix is een van de grootste streamingdiensten ter wereld en heeft inmiddels meer dan 200 miljoen abonnees. Het bedrijf is actief in meer dan 190 landen, waaronder Portugal. In dit artikel gaan we dieper in op Netflix Portugal en de opkomst van streaming in Portugal.

De opkomst van streaming in Portugal

Streamingdiensten zijn de afgelopen jaren enorm populair geworden in Portugal. Dit komt mede door de opkomst van breedbandinternet en de groeiende vraag naar on-demand entertainment. In 2019 had bijna 60% van de Portugese huishoudens toegang tot breedbandinternet, wat een belangrijke factor is geweest in de groei van streamingdiensten.

Naast Netflix zijn er ook andere streamingdiensten actief in Portugal, zoals HBO Portugal, Amazon Prime Video en Disney+. Deze diensten bieden een breed scala aan content, waaronder films, tv-series, documentaires en kinderprogramma’s.

Netflix in Portugal

Netflix is sinds 2015 actief in Portugal en heeft sindsdien een sterke positie opgebouwd in de Portugese markt. Het bedrijf biedt een breed scala aan content, waaronder lokale producties en internationale hits zoals Stranger Things, The Crown en Narcos.

Netflix heeft ook geïnvesteerd in de productie van Portugese content, zoals de series “O Sabor das Margaridas” en “A Casa de Papel”. Deze series zijn niet alleen populair in Portugal, maar ook in andere landen waar Netflix actief is.

Abonnementen en prijzen

Netflix biedt verschillende abonnementen aan in Portugal, afhankelijk van het aantal schermen en de kwaliteit van de streaming. Het basisabonnement kost €7,99 per maand en biedt toegang tot de content op één scherm in standaarddefinitie. Het standaardabonnement kost €11,99 per maand en biedt toegang tot de content op twee schermen in HD-kwaliteit. Het premiumabonnement kost €15,99 per maand en biedt toegang tot de content op vier schermen in Ultra HD-kwaliteit.

Concurrentie en toekomst

Hoewel Netflix een sterke positie heeft in Portugal, heeft het te maken met toenemende concurrentie van andere streamingdiensten. HBO Portugal, Amazon Prime Video en Disney+ bieden allemaal een breed scala aan content en proberen hun marktaandeel te vergroten.

De toekomst van streaming in Portugal ziet er echter rooskleurig uit. De groei van breedbandinternet zal naar verwachting blijven toenemen en steeds meer mensen zullen overstappen op streamingdiensten. Bovendien zal de vraag naar lokale content naar verwachting toenemen, wat kansen biedt voor Portugese producenten en filmmakers.

Conclusie

Netflix Portugal is een belangrijke speler in de Portugese markt voor streamingdiensten. Het bedrijf biedt een breed scala aan content, waaronder lokale producties en internationale hits. Hoewel Netflix te maken heeft met toenemende concurrentie, ziet de toekomst van streaming in Portugal er rooskleurig uit. De groei van breedbandinternet en de toenemende vraag naar on-demand entertainment zullen naar verwachting blijven toenemen, wat kansen biedt voor zowel lokale als internationale producenten en filmmakers.

Dit is ook Portugal