Algemeen

Nos Portugal: Alles wat je moet weten over de Portugese publieke omroep

Als je op zoek bent naar een betrouwbare bron van nieuws en entertainment in Portugal, dan is Nos Portugal de plek waar je moet zijn. Nos Portugal is de publieke omroep van Portugal en biedt een breed scala aan programma’s, van nieuws en sport tot drama en documentaires. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over Nos Portugal, inclusief de geschiedenis, de programma’s en hoe je het kunt bekijken.

Geschiedenis van Nos Portugal

Nos Portugal werd opgericht in 1955 als Radiotelevisão Portuguesa (RTP) en was de eerste publieke omroep van Portugal. Het begon als een radiostation en voegde later televisie-uitzendingen toe. In de jaren 80 en 90 werd RTP geconfronteerd met toenemende concurrentie van commerciële omroepen en begon het zijn programma’s te moderniseren en uit te breiden.

In 2004 werd RTP hernoemd tot Rádio e Televisão de Portugal, SA (RTP) en in 2019 werd het opnieuw hernoemd tot Nos Portugal. Het is momenteel eigendom van de Portugese staat en wordt gefinancierd door een combinatie van belastingen en reclame-inkomsten.

Programma’s op Nos Portugal

Nos Portugal biedt een breed scala aan programma’s, waaronder nieuws, sport, drama, documentaires, muziek en entertainment. Hier zijn enkele van de populairste programma’s op Nos Portugal:

Jornal da Tarde

Jornal da Tarde is het belangrijkste nieuwsprogramma van Nos Portugal en wordt dagelijks uitgezonden om 20.00 uur. Het programma biedt een overzicht van het belangrijkste nieuws van de dag, zowel nationaal als internationaal.

Telejornal

Telejornal is het belangrijkste avondnieuwsprogramma van Nos Portugal en wordt dagelijks uitgezonden om 20.00 uur. Het programma biedt een diepgaande analyse van het belangrijkste nieuws van de dag, evenals interviews en reportages.

Desporto 2

Desporto 2 is het belangrijkste sportprogramma van Nos Portugal en wordt dagelijks uitgezonden om 22.00 uur. Het programma biedt een overzicht van het belangrijkste sportnieuws van de dag, evenals interviews en reportages.

Portugal em Direto

Portugal em Direto is een dagelijks programma dat live wordt uitgezonden vanuit verschillende regio’s in Portugal. Het programma biedt een kijkje in het dagelijks leven van de Portugese bevolking en behandelt onderwerpen als cultuur, tradities en lokale evenementen.

Prós e Contras

Prós e Contras is een wekelijks debatprogramma dat zich richt op actuele onderwerpen en controversiële kwesties. Het programma nodigt experts en belanghebbenden uit om hun standpunten te delen en biedt een forum voor open discussie.

Hoe Nos Portugal te bekijken

Nos Portugal is beschikbaar op verschillende platforms, waaronder televisie, radio en internet. Hier zijn enkele manieren om Nos Portugal te bekijken:

Televisie

Nos Portugal is beschikbaar op de meeste Portugese televisiekanalen, waaronder RTP1, RTP2 en RTP3. Als je in Portugal woont, kun je Nos Portugal bekijken via je lokale kabel- of satellietprovider.

Radio

Nos Portugal heeft ook verschillende radiostations, waaronder Antena 1, Antena 2 en Antena 3. Deze stations bieden een breed scala aan programma’s, waaronder nieuws, muziek en sport.

Internet

Nos Portugal is ook beschikbaar op internet via de website van RTP. Hier kun je live-uitzendingen bekijken, evenals programma’s op aanvraag en nieuwsartikelen lezen.

Conclusie

Nos Portugal is de belangrijkste bron van nieuws en entertainment in Portugal en biedt een breed scala aan programma’s voor alle smaken. Of je nu geïnteresseerd bent in nieuws, sport, drama of documentaires, Nos Portugal heeft iets te bieden. Met verschillende manieren om te bekijken, is het gemakkelijk om toegang te krijgen tot de programma’s van Nos Portugal, waar je ook bent.

Ratingpost

Dit is ook Portugal