Algemeen

Portugal Airlines: Een overzicht van de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal

Portugal Airlines, ook wel bekend als TAP Air Portugal, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Portugal. Het bedrijf werd opgericht in 1945 en heeft zijn hoofdkantoor in Lissabon. Portugal Airlines is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa en biedt vluchten naar meer dan 90 bestemmingen wereldwijd.

Geschiedenis van Portugal Airlines

Portugal Airlines werd opgericht op 14 maart 1945 als Transportes Aéreos Portugueses (TAP). Het bedrijf begon met vluchten tussen Lissabon en Madrid en breidde al snel uit naar andere Europese bestemmingen. In de jaren 60 begon Portugal Airlines met vluchten naar Afrika en Zuid-Amerika en in de jaren 80 werden de eerste vluchten naar Noord-Amerika gelanceerd.

In 2005 werd Portugal Airlines geprivatiseerd en werd de naam veranderd in TAP Air Portugal. Het bedrijf heeft sindsdien verschillende eigenaren gehad, waaronder de Portugese overheid en verschillende private equity-bedrijven. In 2015 werd de Portugese overheid weer de grootste aandeelhouder van het bedrijf.

Vloot van Portugal Airlines

Portugal Airlines heeft een vloot van meer dan 100 vliegtuigen, waaronder Airbus A319, A320, A321, A330 en A340. Het bedrijf heeft ook Embraer E190 en E195 vliegtuigen voor regionale vluchten. Portugal Airlines heeft onlangs een bestelling geplaatst voor 71 nieuwe vliegtuigen, waaronder Airbus A320neo, A321neo en A330neo vliegtuigen.

Bestemmingen van Portugal Airlines

Portugal Airlines biedt vluchten naar meer dan 90 bestemmingen wereldwijd, waaronder Europa, Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. Enkele populaire bestemmingen zijn New York, Londen, Parijs, Rio de Janeiro en São Paulo. Portugal Airlines heeft ook een uitgebreid netwerk van binnenlandse vluchten in Portugal.

Service aan boord van Portugal Airlines

Portugal Airlines biedt verschillende klassen aan boord van hun vluchten, waaronder Economy, Economy Plus, Business en First Class. Passagiers in Business en First Class hebben toegang tot de lounges van Portugal Airlines op de luchthavens en krijgen extra voordelen, zoals priority boarding en extra bagagevrijstelling.

Alle passagiers aan boord van Portugal Airlines krijgen gratis maaltijden en drankjes, evenals een persoonlijk entertainmentssysteem met films, tv-programma’s en muziek. Passagiers kunnen ook gebruik maken van Wi-Fi aan boord van geselecteerde vluchten.

Loyaliteitsprogramma van Portugal Airlines

Portugal Airlines heeft een loyaliteitsprogramma genaamd Miles&Go. Leden kunnen miles verdienen door te vliegen met Portugal Airlines en hun partners, evenals door aankopen te doen bij de partners van het programma. Miles kunnen worden ingewisseld voor vluchten, upgrades en andere voordelen.

Leden van Miles&Go kunnen ook profiteren van exclusieve aanbiedingen en kortingen, evenals toegang tot de lounges van Portugal Airlines op de luchthavens.

Conclusie

Portugal Airlines is een van de grootste luchtvaartmaatschappijen van Europa en biedt vluchten naar meer dan 90 bestemmingen wereldwijd. Het bedrijf heeft een moderne vloot van meer dan 100 vliegtuigen en biedt verschillende klassen aan boord van hun vluchten. Passagiers kunnen profiteren van gratis maaltijden en drankjes, persoonlijk entertainment en Wi-Fi aan boord van geselecteerde vluchten. Het loyaliteitsprogramma van Portugal Airlines, Miles&Go, biedt leden de mogelijkheid om miles te verdienen en in te wisselen voor vluchten, upgrades en andere voordelen.

Ratingpost

Dit is ook Portugal