Algemeen

Setubal in Portugal: Een prachtige stad aan de kust

Setubal is een stad in Portugal, gelegen aan de kust van de Atlantische Oceaan. Het is een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Setubal is een populaire bestemming voor toeristen vanwege de vele bezienswaardigheden en activiteiten die er te doen zijn. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de stad Setubal en wat het te bieden heeft.

Geschiedenis van Setubal

Setubal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad was een belangrijke haven voor de handel in vis en zout. In de middeleeuwen werd Setubal een belangrijke stad voor de scheepsbouw en de handel in wijn en olijfolie. In de 19e eeuw werd Setubal een belangrijke industriestad, met name in de visverwerkingsindustrie.

Bezienswaardigheden in Setubal

Setubal heeft veel bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hieronder vindt u een lijst met enkele van de meest populaire bezienswaardigheden:

 • Castelo de Palmela: Dit middeleeuwse kasteel ligt op een heuvel en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving.
 • Museu de Arqueologia e Etnografia: Dit museum heeft een uitgebreide collectie van archeologische en etnografische voorwerpen uit de regio.
 • Parque Natural da Arrabida: Dit natuurpark ligt net buiten de stad en biedt prachtige wandelroutes en uitzichten over de kustlijn.
 • Igreja de Jesus: Deze kerk uit de 15e eeuw heeft een prachtig interieur met azulejos (Portugese tegels) en houtsnijwerk.
 • Mercado do Livramento: Deze overdekte markt is een must-see voor liefhebbers van verse vis, groenten en fruit.

Activiteiten in Setubal

Naast de bezienswaardigheden heeft Setubal ook veel activiteiten te bieden. Hieronder vindt u een lijst met enkele van de meest populaire activiteiten:

 • Dolfijnen spotten: Setubal is een populaire bestemming voor dolfijnen spotten. Er zijn verschillende bedrijven die boottochten aanbieden om deze prachtige dieren te zien.
 • Stranden: Setubal heeft verschillende prachtige stranden, waaronder Praia da Figueirinha en Praia de Galapos.
 • Wijnproeverijen: Setubal staat bekend om zijn wijnen, met name de Moscatel de Setubal. Er zijn verschillende wijngaarden in de omgeving die wijnproeverijen aanbieden.
 • Golfen: Setubal heeft verschillende golfbanen, waaronder de Troia Golf Course, die bekend staat als een van de beste golfbanen van Portugal.
 • Wandelen: Setubal heeft verschillende wandelroutes, waaronder de Rota Vicentina, die langs de kustlijn loopt en prachtige uitzichten biedt.

Culinair genieten in Setubal

Setubal staat bekend om zijn heerlijke visgerechten en wijnen. Hieronder vindt u een lijst met enkele van de meest populaire gerechten:

 • Choco frito: Gebakken inktvis, geserveerd met aardappelen en salade.
 • Arroz de Tamboril: Rijstgerecht met zeeduivel, tomaten en paprika.
 • Sardinhas assadas: Gegrilde sardines, geserveerd met brood en salade.
 • Moscatel de Setubal: Zoete dessertwijn, gemaakt van de Moscatel-druif.

Hoe bereikt u Setubal?

Setubal is gemakkelijk te bereiken met de auto of het openbaar vervoer. De stad ligt op ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Lissabon en is bereikbaar via de A2-snelweg. Er zijn ook regelmatig bussen en treinen vanuit Lissabon naar Setubal.

Conclusie

Setubal is een prachtige stad aan de kust van Portugal, met een rijke geschiedenis en cultuur. De stad heeft veel bezienswaardigheden en activiteiten te bieden, waaronder dolfijnen spotten, prachtige stranden en wijnproeverijen. Setubal is ook een culinaire bestemming, met heerlijke visgerechten en wijnen. Als u op zoek bent naar een mooie en interessante bestemming in Portugal, dan is Setubal zeker een bezoek waard.

Ratingpost

Dit is ook Portugal