Algemeen

Portugal vakantie: ontdek de schoonheid van dit prachtige land

Portugal is een prachtig land dat bekend staat om zijn mooie stranden, historische steden en heerlijke eten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een Portugal vakantie. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, een actieve vakantie of een culturele vakantie, Portugal heeft voor ieder wat wils.

De mooiste stranden van Portugal

Een Portugal vakantie is niet compleet zonder een bezoek aan de prachtige stranden van dit land. Portugal heeft een kustlijn van meer dan 800 kilometer en biedt daarmee volop mogelijkheden voor een heerlijke strandvakantie. Hieronder vind je een aantal van de mooiste stranden van Portugal:

 • Praia da Rocha: Dit strand is gelegen in de Algarve en is een van de meest populaire stranden van Portugal. Het strand is omgeven door indrukwekkende rotsformaties en biedt volop mogelijkheden voor watersporten.
 • Praia do Guincho: Dit strand is gelegen in de buurt van Lissabon en is een van de beste surfstranden van Europa. Het strand is omgeven door duinen en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan.
 • Praia da Marinha: Dit strand is gelegen in de Algarve en wordt beschouwd als een van de mooiste stranden van Europa. Het strand is omgeven door indrukwekkende kliffen en biedt kristalhelder water.

Actieve vakantie in Portugal

Portugal biedt volop mogelijkheden voor een actieve vakantie. Of je nu wilt wandelen, fietsen, surfen of golfen, Portugal heeft voor ieder wat wils. Hieronder vind je een aantal activiteiten die je kunt ondernemen tijdens je Portugal vakantie:

 • Wandelen: Portugal heeft een aantal prachtige wandelroutes, waaronder de Rota Vicentina en de Camino Portugues. Deze routes voeren je langs de mooiste plekjes van Portugal en bieden volop mogelijkheden om te genieten van de natuur.
 • Surfen: Portugal is een van de beste surfbestemmingen van Europa. De Algarve en de kust bij Lissabon bieden volop mogelijkheden voor surfers van alle niveaus.
 • Golfen: Portugal heeft meer dan 70 golfbanen en is daarmee een populaire bestemming voor golfers. De Algarve is de populairste golfbestemming van Portugal en biedt een aantal prachtige golfbanen.

Culturele vakantie in Portugal

Portugal heeft een rijke geschiedenis en biedt volop mogelijkheden voor een culturele vakantie. Hieronder vind je een aantal bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je Portugal vakantie:

 • Lissabon: De hoofdstad van Portugal is een prachtige stad met een rijke geschiedenis. Bezoek de historische wijk Alfama, de toren van Belém en het klooster van Jerónimos.
 • Sintra: Dit stadje ligt op korte afstand van Lissabon en staat bekend om zijn prachtige paleizen en kastelen. Bezoek het Palácio Nacional de Sintra en het Castelo dos Mouros.
 • Porto: Deze stad staat bekend om zijn portwijn en is een prachtige bestemming voor een culturele vakantie. Bezoek de historische wijk Ribeira en de kathedraal van Porto.

Heerlijk eten tijdens je Portugal vakantie

Portugal staat bekend om zijn heerlijke eten en drinken. Tijdens je Portugal vakantie kun je dan ook volop genieten van de lokale specialiteiten. Hieronder vind je een aantal gerechten die je niet mag missen tijdens je Portugal vakantie:

 • Bacalhau: Dit is een van de bekendste gerechten van Portugal en bestaat uit gezouten en gedroogde kabeljauw. Er zijn meer dan 365 verschillende manieren om bacalhau te bereiden, dus je kunt elke dag van het jaar een ander gerecht proberen.
 • Pastéis de nata: Dit zijn heerlijke custardtaartjes die oorspronkelijk uit Lissabon komen. Je kunt deze taartjes overal in Portugal vinden en ze zijn een absolute must-try tijdens je Portugal vakantie.
 • Portwijn: Deze zoete wijn komt uit de regio rondom Porto en is wereldberoemd. Breng tijdens je Portugal vakantie een bezoek aan een van de vele portkelders en proef de verschillende soorten portwijn.

Conclusie

Een Portugal vakantie biedt volop mogelijkheden voor een heerlijke vakantie. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen strandvakantie, een actieve vakantie of een culturele vakantie, Portugal heeft voor ieder wat wils. Geniet van de prachtige stranden, de heerlijke lokale gerechten en de rijke geschiedenis van dit prachtige land.

Ratingpost

Dit is ook Portugal