Algemeen

Portugal Voetbal

Portugal is een land dat bekend staat om zijn prachtige stranden, heerlijke eten en rijke cultuur. Maar het is ook een land dat bekend staat om zijn voetbal. Het Portugese voetbal heeft een rijke geschiedenis en heeft enkele van de grootste spelers ter wereld voortgebracht. In dit artikel gaan we dieper in op het Portugese voetbal en de belangrijkste spelers en teams.

Geschiedenis van het Portugese voetbal

Het Portugese voetbal heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot het begin van de 20e eeuw. De eerste voetbalclub van Portugal, genaamd “Foot-Ball Club de Lisbonne”, werd opgericht in 1902. In de jaren 20 en 30 begon het Portugese voetbal zich te ontwikkelen en werden er steeds meer clubs opgericht.

In de jaren 60 en 70 beleefde het Portugese voetbal zijn hoogtepunt. In 1961 won Benfica de Europacup I en in 1962 en 1963 bereikte het opnieuw de finale. In 1965 won Sporting Lissabon de Europacup II en in 1969 won Porto de Europacup II. In de jaren 70 won Benfica opnieuw de Europacup I en bereikte het opnieuw de finale in 1968, 1988 en 1990.

In de jaren 80 en 90 begon het Portugese voetbal te verzwakken. De clubs konden niet meer concurreren met de grote Europese clubs en de nationale ploeg presteerde ook niet goed. Maar in de jaren 2000 begon het Portugese voetbal opnieuw te bloeien.

Belangrijkste spelers

Het Portugese voetbal heeft enkele van de grootste spelers ter wereld voortgebracht. Hieronder vindt u een lijst van de belangrijkste spelers:

 • Cristiano Ronaldo
 • Eusébio
 • Luis Figo
 • Rui Costa
 • Pauleta
 • Deco
 • Nuno Gomes
 • Simão Sabrosa
 • Ricardo Carvalho
 • Pepe

Cristiano Ronaldo is zonder twijfel de grootste speler die Portugal ooit heeft voortgebracht. Hij heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder vijf Ballon d’Or-titels. Eusébio wordt beschouwd als een van de grootste spelers aller tijden en won de Gouden Schoen in 1968. Luis Figo won de Ballon d’Or in 2000 en Rui Costa was een van de beste middenvelders van zijn tijd.

Belangrijkste teams

Portugal heeft enkele van de beste voetbalclubs ter wereld. Hieronder vindt u een lijst van de belangrijkste teams:

 • Benfica
 • Sporting Lissabon
 • Porto
 • Braga
 • Boavista

Benfica is de meest succesvolle club van Portugal en heeft talloze prijzen gewonnen, waaronder twee Europacups I. Sporting Lissabon en Porto zijn ook zeer succesvolle clubs en hebben beide de Europacup I gewonnen. Braga en Boavista zijn kleinere clubs, maar hebben ook enkele prijzen gewonnen.

Nationale ploeg

De Portugese nationale ploeg is een van de beste ter wereld. Het team heeft enkele van de grootste spelers ter wereld en heeft talloze prijzen gewonnen. Hieronder vindt u een lijst van de belangrijkste prijzen:

 • Europees kampioenschap (2016)
 • UEFA Nations League (2019)

De Portugese nationale ploeg heeft enkele van de grootste spelers ter wereld, waaronder Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva en João Cancelo. Het team heeft in 2016 het Europees kampioenschap gewonnen en in 2019 de UEFA Nations League. Het team is altijd een geduchte tegenstander en wordt beschouwd als een van de beste ter wereld.

Conclusie

Het Portugese voetbal heeft een rijke geschiedenis en heeft enkele van de grootste spelers en teams ter wereld voortgebracht. Het is een land dat bekend staat om zijn voetbal en de nationale ploeg is altijd een geduchte tegenstander. Het Portugese voetbal zal altijd een belangrijke rol spelen in de wereld van het voetbal en zal altijd worden herinnerd als een van de grootste voetballanden ter wereld.

Ratingpost

Dit is ook Portugal