Algemeen

Ramos Portugal: De opkomst van een Portugese voetballegende

Ramos Portugal is een naam die bij veel voetbalfans bekend in de oren zal klinken. Deze Portugese voetballer heeft inmiddels een indrukwekkende carrière achter de rug en wordt gezien als een van de beste verdedigers ter wereld. In dit artikel duiken we dieper in op het leven en de carrière van Ramos Portugal.

Jeugd en begin van de carrière

Ramos Portugal werd geboren op 30 maart 1986 in het Portugese stadje Seia. Al op jonge leeftijd ontwikkelde hij een passie voor voetbal en sloot hij zich aan bij de lokale voetbalclub. Op 16-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in het eerste elftal van de club en al snel viel hij op bij scouts van grotere clubs.

In 2004 maakte Ramos Portugal de overstap naar FC Porto, een van de grootste clubs van Portugal. Hier groeide hij uit tot een van de belangrijkste spelers van het team en won hij verschillende prijzen, waaronder drie landstitels en de UEFA Champions League in 2004.

Real Madrid

In 2005 maakte Ramos Portugal de overstap naar Real Madrid, een van de grootste clubs ter wereld. Hier groeide hij uit tot een van de beste verdedigers ter wereld en won hij talloze prijzen, waaronder vier UEFA Champions League-titels en vijf landstitels. Ook individueel viel hij regelmatig in de prijzen, zo werd hij in 2010 en 2014 uitgeroepen tot beste verdediger van de UEFA Champions League.

Ramos Portugal staat bekend om zijn harde spel en zijn vermogen om belangrijke doelpunten te maken. Zo scoorde hij in de finale van de UEFA Champions League in 2014 de gelijkmaker tegen Atlético Madrid, waarna Real Madrid de wedstrijd uiteindelijk won. Ook in de finale van de UEFA Champions League in 2018 was Ramos Portugal belangrijk, hij scoorde toen de 3-1 tegen Liverpool.

Portugees nationaal elftal

Ramos Portugal speelt ook al jarenlang voor het Portugese nationale elftal. Hij maakte zijn debuut in 2003 en heeft inmiddels meer dan 200 interlands achter zijn naam staan. Met Portugal won hij het Europees kampioenschap in 2016 en de UEFA Nations League in 2019.

Controverses

Ramos Portugal is niet alleen bekend vanwege zijn voetbalkwaliteiten, maar ook vanwege enkele controverses. Zo kreeg hij in zijn carrière al meer dan 25 rode kaarten en werd hij regelmatig beschuldigd van onsportief gedrag. Zo zou hij bijvoorbeeld tegenstanders expres geblesseerd hebben en zou hij tijdens wedstrijden regelmatig provoceren.

Een van de meest spraakmakende incidenten vond plaats tijdens de UEFA Champions League-finale in 2018. Ramos Portugal haalde toen Liverpool-speler Mohamed Salah neer, waardoor deze geblesseerd raakte en de wedstrijd moest verlaten. Dit leidde tot veel ophef en kritiek op Ramos Portugal.

Toekomst

Ramos Portugal is inmiddels 35 jaar oud en begint langzaam maar zeker aan het einde van zijn carrière te denken. Toch heeft hij nog geen plannen om te stoppen en wil hij nog enkele jaren op hoog niveau blijven spelen. Ook heeft hij aangegeven dat hij na zijn voetbalcarrière graag als trainer aan de slag wil gaan.

Of Ramos Portugal in de toekomst nog meer prijzen zal winnen en zijn status als voetballegende verder zal versterken, zal de tijd moeten uitwijzen. Eén ding is echter zeker: Ramos Portugal heeft een indrukwekkende carrière achter de rug en zal nog lang herinnerd worden als een van de beste verdedigers ter wereld.

Ratingpost

Dit is ook Portugal