Algemeen

Rondreizen Portugal met de auto: de ultieme manier om het land te ontdekken

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en een adembenemende natuur. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om Portugal te ontdekken tijdens een rondreis met de auto. Met de auto heb je namelijk alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en kun je op je eigen tempo het land verkennen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten over rondreizen Portugal met de auto.

De voordelen van rondreizen Portugal met de auto

Er zijn verschillende redenen waarom rondreizen Portugal met de auto een goed idee is. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

 • Je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Je bent niet afhankelijk van het openbaar vervoer en kunt zelf bepalen waar je naartoe gaat en hoe lang je ergens blijft.
 • Je kunt op je eigen tempo het land verkennen. Als je ergens langer wilt blijven, dan kan dat. Als je ergens minder lang wilt blijven, dan kan dat ook.
 • Je kunt op plekken komen waar je met het openbaar vervoer niet kunt komen. Portugal heeft veel mooie plekken die niet goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Met de auto kun je deze plekken wel bereiken.
 • Je hebt alle ruimte om spullen mee te nemen. Als je met het openbaar vervoer reist, dan moet je rekening houden met beperkte bagageruimte. Met de auto kun je zoveel spullen meenemen als je wilt.
 • Je kunt geld besparen. Als je met het openbaar vervoer reist, dan moet je voor elke rit betalen. Met de auto kun je geld besparen door bijvoorbeeld zelf te koken in plaats van uit eten te gaan.

Auto huren of met eigen auto naar Portugal?

Als je wilt rondreizen Portugal met de auto, dan heb je twee opties: je kunt een auto huren of met je eigen auto naar Portugal rijden. Beide opties hebben voor- en nadelen.

Auto huren

Als je een auto huurt, dan hoef je niet met je eigen auto naar Portugal te rijden. Dit kan voordelen hebben, zoals:

 • Je hoeft geen lange afstanden te rijden om in Portugal te komen.
 • Je hoeft geen rekening te houden met slijtage aan je eigen auto.
 • Je kunt een auto huren die geschikt is voor de omgeving waarin je gaat rijden.

Een nadeel van een auto huren is dat het duur kan zijn. Vooral in het hoogseizoen kunnen de prijzen flink oplopen. Daarnaast moet je rekening houden met bijkomende kosten, zoals verzekeringen en brandstof.

Met eigen auto naar Portugal rijden

Als je met je eigen auto naar Portugal rijdt, dan hoef je geen auto te huren. Dit kan voordelen hebben, zoals:

 • Je hebt je eigen vertrouwde auto bij je.
 • Je hoeft geen auto te huren en dus geen extra kosten te maken.
 • Je kunt onderweg stoppen waar je wilt.

Een nadeel van met je eigen auto naar Portugal rijden is dat het een lange rit kan zijn. Afhankelijk van waar je woont in Nederland, kan het zo’n 2000 kilometer zijn. Daarnaast moet je rekening houden met slijtage aan je auto en eventuele pech onderweg.

De mooiste routes voor rondreizen Portugal met de auto

Portugal heeft veel mooie routes die perfect zijn voor een rondreis met de auto. Hieronder hebben we de mooiste routes voor je op een rijtje gezet:

De Algarve

De Algarve is een populaire bestemming voor een rondreis met de auto. Deze regio staat bekend om zijn prachtige stranden, heldere water en indrukwekkende rotsformaties. Een mooie route om te rijden is de N125, die langs de kust loopt en je langs verschillende mooie plekken brengt.

De Douro-vallei

De Douro-vallei is een prachtige regio in het noorden van Portugal. Hier vind je uitgestrekte wijngaarden, indrukwekkende bergen en mooie dorpjes. Een mooie route om te rijden is de N222, die langs de rivier de Douro loopt en je langs verschillende wijngaarden en dorpjes brengt.

De Costa Verde

De Costa Verde is een groene regio in het noorden van Portugal. Hier vind je prachtige natuurparken, mooie stranden en indrukwekkende bergen. Een mooie route om te rijden is de N13, die langs de kust loopt en je langs verschillende mooie plekken brengt.

Handige tips voor rondreizen Portugal met de auto

Als je gaat rondreizen Portugal met de auto, dan zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet:

 • Zorg dat je een goede kaart of navigatiesysteem bij je hebt. Het kan soms lastig zijn om de weg te vinden in Portugal.
 • Houd rekening met tolwegen. In Portugal zijn er veel tolwegen en deze kunnen soms prijzig zijn. Zorg dat je voldoende contant geld bij je hebt.
 • Houd rekening met de verkeersregels. In Portugal gelden soms andere verkeersregels dan in Nederland. Zo moet je bijvoorbeeld altijd je dimlichten aan hebben als je rijdt.
 • Zorg dat je voldoende drinken en eten bij je hebt. Vooral als je door afgelegen gebieden rijdt, kan het lastig zijn om onderweg iets te kopen.
 • Zorg dat je voldoende brandstof bij je hebt. In sommige gebieden zijn er weinig tankstations.

Conclusie

Rondreizen Portugal met de auto is een geweldige manier om het land te ontdekken. Je hebt alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt en kunt op je eigen tempo het land verkennen. Of je nu kiest voor het huren van een auto of met je eigen auto naar Portugal rijdt, er zijn genoeg mooie routes om te rijden. Met de handige tips uit dit artikel ben je goed voorbereid op je rondreis Portugal met de auto.

Ratingpost

Dit is ook Portugal