Algemeen

Stedentrip Portugal: Ontdek de Charme van Lissabon en Porto

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, een heerlijke keuken en een warm klimaat. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen kiezen voor een stedentrip naar Portugal. De twee populairste steden voor een stedentrip in Portugal zijn Lissabon en Porto. Beide steden hebben hun eigen charme en bieden tal van bezienswaardigheden en activiteiten. In dit artikel nemen we je mee op een ontdekkingsreis door deze twee prachtige steden.

Lissabon: De Stad van de Zeven Heuvels

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en wordt ook wel de stad van de zeven heuvels genoemd. De stad is gebouwd op heuvels en biedt daardoor prachtige uitzichten over de stad en de rivier de Taag. Lissabon heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd. De stad heeft dan ook tal van historische bezienswaardigheden, zoals het kasteel van São Jorge, de Torre de Belém en het Mosteiro dos Jerónimos.

Een van de leukste manieren om Lissabon te ontdekken is per tram. De gele trams zijn een icoon van de stad en brengen je langs de mooiste plekjes van Lissabon. Een ritje met tram 28 is een absolute aanrader. Deze tram rijdt door de smalle straatjes van de historische wijk Alfama en biedt prachtige uitzichten over de stad.

Naast de historische bezienswaardigheden heeft Lissabon ook een bruisend uitgaansleven en een heerlijke keuken. Probeer zeker eens de bekende pastéis de nata, een heerlijk Portugees gebakje dat je op bijna elke straathoek kunt kopen. Ook de visgerechten zijn een absolute aanrader. Lissabon heeft tal van gezellige restaurants en cafés waar je kunt genieten van de lokale keuken.

Porto: De Stad van de Portwijn

Porto is de op een na grootste stad van Portugal en staat vooral bekend om de portwijn. De stad ligt aan de rivier de Douro en heeft een prachtig historisch centrum dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het historische centrum van Porto bestaat uit smalle straatjes, kleurrijke huizen en prachtige pleinen.

Een van de hoogtepunten van Porto is de Ponte Dom Luís I, een imposante brug die de stad verbindt met de wijk Vila Nova de Gaia. Vanaf de brug heb je een prachtig uitzicht over de stad en de rivier de Douro. In Vila Nova de Gaia vind je tal van porthuizen waar je de beroemde portwijn kunt proeven.

Naast de porthuizen heeft Porto nog veel meer te bieden. Zo kun je een bezoek brengen aan de prachtige kathedraal van Porto, de Torre dos Clérigos en het Palácio da Bolsa. Ook kun je heerlijk wandelen langs de rivier de Douro of genieten van een boottochtje over de rivier.

Conclusie

Een stedentrip naar Portugal is een absolute aanrader. Lissabon en Porto zijn twee prachtige steden die elk hun eigen charme hebben. Lissabon is de stad van de zeven heuvels en biedt prachtige uitzichten en historische bezienswaardigheden. Porto is de stad van de portwijn en heeft een prachtig historisch centrum en tal van porthuizen waar je de beroemde portwijn kunt proeven. Of je nu houdt van geschiedenis, cultuur, lekker eten of gewoon lekker wilt ontspannen, Portugal heeft voor ieder wat wils.

Ratingpost

Dit is ook Portugal