Algemeen

Waterpark Portugal: Een verfrissende vakantie-ervaring

Portugal is een prachtig land met een rijke geschiedenis, adembenemende landschappen en een heerlijk klimaat. Maar wist je dat Portugal ook een aantal fantastische waterparken heeft? Een bezoek aan een waterpark in Portugal is een geweldige manier om af te koelen tijdens de warme zomermaanden en om plezier te hebben met het hele gezin. In dit artikel zullen we enkele van de beste waterparken in Portugal bespreken en wat je kunt verwachten tijdens je bezoek.

1. Aquashow Park

Gelegen in de Algarve, is Aquashow Park een van de grootste waterparken in Portugal. Het park heeft een breed scala aan attracties, waaronder glijbanen, zwembaden, een golfslagbad en een wildwaterbaan. Een van de hoogtepunten van het park is de “White Fall”, een glijbaan van 32 meter hoog die je met hoge snelheid naar beneden laat glijden. Voor de kleintjes is er een speciaal kinderbad met ondiep water en leuke attracties.

Naast de waterattracties heeft Aquashow Park ook een vogelshow en een reptielenhuis. Er zijn verschillende restaurants en snackbars in het park waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Het park is geopend van mei tot september en de toegangsprijzen variëren afhankelijk van de leeftijd en het type ticket dat je koopt.

2. Slide & Splash

Slide & Splash is een ander populair waterpark in de Algarve. Het park heeft meer dan 10 hectare aan attracties, waaronder glijbanen, zwembaden, een golfslagbad en een wildwaterbaan. Een van de meest opvallende attracties is de “Big Wave”, een glijbaan van 23 meter hoog die je met hoge snelheid naar beneden laat glijden. Voor de kleintjes is er een speciaal kinderbad met ondiep water en leuke attracties.

Slide & Splash heeft ook een aantal shows, waaronder een papegaaienshow en een roofvogelshow. Er zijn verschillende restaurants en snackbars in het park waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Het park is geopend van maart tot oktober en de toegangsprijzen variëren afhankelijk van de leeftijd en het type ticket dat je koopt.

3. Zoomarine

Zoomarine is een waterpark en dierenpark in één, gelegen in de Algarve. Het park heeft een breed scala aan attracties, waaronder glijbanen, zwembaden, een golfslagbad en een wildwaterbaan. Een van de hoogtepunten van het park is de “Rapid River”, een wildwaterbaan die je met hoge snelheid door het park laat glijden. Voor de kleintjes is er een speciaal kinderbad met ondiep water en leuke attracties.

Naast de waterattracties heeft Zoomarine ook een dierenpark met dolfijnen, zeeleeuwen, zeehonden en verschillende soorten vogels en reptielen. Er zijn verschillende shows in het park, waaronder een dolfijnenshow en een zeeleeuwenshow. Er zijn verschillende restaurants en snackbars in het park waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Het park is geopend van maart tot oktober en de toegangsprijzen variëren afhankelijk van de leeftijd en het type ticket dat je koopt.

4. Norpark

Gelegen in de regio Lissabon, is Norpark een van de grootste waterparken in Portugal. Het park heeft een breed scala aan attracties, waaronder glijbanen, zwembaden, een golfslagbad en een wildwaterbaan. Een van de hoogtepunten van het park is de “Kamikaze”, een glijbaan van 22 meter hoog die je met hoge snelheid naar beneden laat glijden. Voor de kleintjes is er een speciaal kinderbad met ondiep water en leuke attracties.

Naast de waterattracties heeft Norpark ook een minigolfbaan en een speeltuin. Er zijn verschillende restaurants en snackbars in het park waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Het park is geopend van juni tot september en de toegangsprijzen variëren afhankelijk van de leeftijd en het type ticket dat je koopt.

5. Aquapolis

Aquapolis is een waterpark gelegen in de regio Porto. Het park heeft een breed scala aan attracties, waaronder glijbanen, zwembaden, een golfslagbad en een wildwaterbaan. Een van de hoogtepunten van het park is de “Black Hole”, een glijbaan van 18 meter hoog die je met hoge snelheid door een donkere tunnel laat glijden. Voor de kleintjes is er een speciaal kinderbad met ondiep water en leuke attracties.

Aquapolis heeft ook een minigolfbaan en een speeltuin. Er zijn verschillende restaurants en snackbars in het park waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Het park is geopend van juni tot september en de toegangsprijzen variëren afhankelijk van de leeftijd en het type ticket dat je koopt.

Conclusie

Een bezoek aan een waterpark in Portugal is een geweldige manier om af te koelen tijdens de warme zomermaanden en om plezier te hebben met het hele gezin. Of je nu op zoek bent naar hoge glijbanen, wildwaterbanen of gewoon wilt ontspannen in een zwembad, er is voor elk wat wils in de waterparken van Portugal. Dus waar wacht je nog op? Boek je tickets en geniet van een verfrissende vakantie-ervaring in Portugal!

Ratingpost

Dit is ook Portugal