Algemeen

Wanneer speelt Portugal?

Portugal is een land dat bekend staat om zijn prachtige stranden, historische steden en heerlijke eten. Maar het land heeft ook een rijke voetbalgeschiedenis en is de thuisbasis van enkele van de beste voetballers ter wereld, waaronder Cristiano Ronaldo. Als je een fan bent van het Portugese voetbalteam, vraag je je misschien af wanneer Portugal speelt. In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over de speelschema’s van het Portugese voetbalteam.

Wanneer speelt Portugal in de UEFA Nations League?

De UEFA Nations League is een internationaal voetbaltoernooi dat om de twee jaar wordt gehouden. Het toernooi is opgezet om de kwaliteit van het internationale voetbal te verbeteren en om meer betekenis te geven aan vriendschappelijke wedstrijden. Portugal is een van de deelnemende landen aan de UEFA Nations League en heeft in het verleden goed gepresteerd in het toernooi.

Als je wilt weten wanneer Portugal speelt in de UEFA Nations League, moet je de speelschema’s van het toernooi raadplegen. De UEFA Nations League wordt gespeeld in verschillende fasen, waaronder de groepsfase, de halve finales en de finale. Het speelschema van Portugal hangt af van de groep waarin ze zijn ingedeeld.

In de editie van 2020/2021 van de UEFA Nations League is Portugal ingedeeld in Groep 3 van Liga A, samen met Frankrijk, Zweden en Kroatië. De groepsfase van het toernooi vindt plaats tussen september en november 2020. Hieronder vind je het speelschema van Portugal in de groepsfase van de UEFA Nations League:

 • 5 september 2020: Portugal – Kroatië
 • 8 september 2020: Zweden – Portugal
 • 11 oktober 2020: Frankrijk – Portugal
 • 14 oktober 2020: Portugal – Zweden
 • 14 november 2020: Portugal – Frankrijk
 • 17 november 2020: Kroatië – Portugal

Als Portugal zich kwalificeert voor de halve finales en de finale van de UEFA Nations League, zullen deze wedstrijden plaatsvinden in oktober en november 2021.

Wanneer speelt Portugal in de kwalificatiewedstrijden voor het WK?

Naast de UEFA Nations League speelt Portugal ook kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap voetbal. Het Wereldkampioenschap wordt om de vier jaar gehouden en is een van de grootste sportevenementen ter wereld. Portugal heeft in het verleden goed gepresteerd op het Wereldkampioenschap en won in 2016 het Europees kampioenschap.

Als je wilt weten wanneer Portugal speelt in de kwalificatiewedstrijden voor het WK, moet je de speelschema’s van de kwalificatierondes raadplegen. De kwalificatierondes voor het WK worden gespeeld in verschillende fasen, afhankelijk van de regio waarin het land zich bevindt. Portugal bevindt zich in de Europese regio en speelt in de UEFA-kwalificatierondes.

De kwalificatierondes voor het WK 2022 vinden plaats tussen maart en november 2021. Portugal is ingedeeld in Groep A van de UEFA-kwalificatierondes, samen met Servië, Ierland, Luxemburg en Azerbeidzjan. Hieronder vind je het speelschema van Portugal in de kwalificatierondes voor het WK:

 • 24 maart 2021: Portugal – Azerbeidzjan
 • 27 maart 2021: Servië – Portugal
 • 30 maart 2021: Luxemburg – Portugal
 • 1 september 2021: Portugal – Ierland
 • 4 september 2021: Qatar – Portugal (vriendschappelijke wedstrijd)
 • 7 september 2021: Azerbeidzjan – Portugal
 • 9 oktober 2021: Portugal – Luxemburg
 • 12 oktober 2021: Ierland – Portugal
 • 11 november 2021: Portugal – Servië

Als Portugal zich kwalificeert voor het WK 2022, zullen de wedstrijden plaatsvinden tussen november en december 2022.

Conclusie

Als je een fan bent van het Portugese voetbalteam, is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de speelschema’s van het team. In dit artikel hebben we je alles verteld wat je moet weten over wanneer Portugal speelt in de UEFA Nations League en de kwalificatierondes voor het WK. Of je nu wilt weten wanneer Portugal speelt tegen Frankrijk in de UEFA Nations League of tegen Ierland in de kwalificatierondes voor het WK, je kunt altijd de speelschema’s raadplegen om op de hoogte te blijven van de wedstrijden van het Portugese voetbalteam.

Ratingpost

Dit is ook Portugal