Algemeen

Weer Portugal Maart: Wat te verwachten en wat te doen

Als je van plan bent om in maart naar Portugal te reizen, is het belangrijk om te weten wat voor weer je kunt verwachten. Portugal heeft een mediterraan klimaat, wat betekent dat het over het algemeen warm en droog is in de zomer en mild en nat in de winter. Maar hoe zit het met maart? Hieronder vind je alles wat je moet weten over het weer in Portugal in maart en wat je kunt doen tijdens je verblijf.

Het weer in Portugal in maart

Maart is een overgangsmaand in Portugal. Het weer begint langzaam op te warmen, maar het kan nog steeds behoorlijk koud zijn, vooral ‘s nachts. Overdag schommelen de temperaturen tussen de 15 en 20 graden Celsius, terwijl de nachten koeler zijn en de temperaturen dalen tot ongeveer 10 graden Celsius. Het kan ook regenachtig zijn in maart, dus het is belangrijk om een paraplu of regenjas mee te nemen.

Als je van plan bent om naar de kust te gaan, houd er dan rekening mee dat de zee nog steeds koud is in maart. De gemiddelde watertemperatuur is ongeveer 15 graden Celsius, dus zwemmen is misschien niet de beste optie. Maar als je van surfen houdt, is maart een geweldige tijd om naar Portugal te gaan, omdat de golven hoog zijn en de wind gunstig is.

Wat te doen in Portugal in maart

Hoewel het weer in maart misschien niet ideaal is voor een strandvakantie, zijn er nog steeds genoeg dingen te doen in Portugal. Hier zijn enkele suggesties:

Bezoek Lissabon

Lissabon is een prachtige stad die het hele jaar door bezocht kan worden. In maart zijn de temperaturen mild en is het minder druk dan in de zomermaanden. Bezoek de historische wijk Alfama, maak een ritje op de iconische gele tram en geniet van het uitzicht vanaf het kasteel van São Jorge.

Wandel in de natuur

Portugal heeft veel prachtige natuurlijke landschappen die je kunt verkennen. In maart beginnen de bloemen te bloeien en is het landschap groen en weelderig. Bezoek bijvoorbeeld het natuurpark Sintra-Cascais, de Serra da Estrela of de Ria Formosa.

Proef de lokale keuken

Portugal staat bekend om zijn heerlijke eten en drinken. Probeer in maart de lokale specialiteiten, zoals bacalhau (gezouten kabeljauw), caldo verde (koolsoep) en pastéis de nata (custardtaartjes). Was het allemaal weg met een glas port of vinho verde.

Bezoek een museum

Als het weer niet meewerkt, is een bezoek aan een museum een goede optie. Portugal heeft veel interessante musea, zoals het Nationaal Museum voor Oude Kunst in Lissabon, het Serralves Museum in Porto en het Museu de Arte Contemporânea de Elvas.

Conclusie

Maart is een overgangsmaand in Portugal, met mildere temperaturen en meer regen dan in de zomermaanden. Maar er zijn nog steeds genoeg dingen te doen en te zien in Portugal in maart, van het verkennen van de natuur tot het proeven van de lokale keuken. Zorg ervoor dat je een paraplu en warme kleding meeneemt en geniet van je verblijf in dit prachtige land.

Ratingpost

Dit is ook Portugal