Algemeen

Poule Portugal: Alles wat je moet weten over de Portugese voetbalpoule

De poule Portugal is een van de meest interessante voetbalpoules ter wereld. Het is een groep van teams die strijden om de titel van de beste voetbalploeg van Portugal. In dit artikel zullen we alles bespreken wat je moet weten over de poule Portugal, inclusief de geschiedenis, de teams en de spelers.

Geschiedenis van de poule Portugal

De poule Portugal werd opgericht in 1934 en is sindsdien een van de meest prestigieuze voetbalpoules ter wereld. Het begon als een competitie tussen de beste teams uit de verschillende regio’s van Portugal, maar groeide al snel uit tot een nationale competitie.

De eerste winnaar van de poule Portugal was FC Porto, dat de titel won in het seizoen 1934-1935. Sindsdien hebben verschillende teams de titel gewonnen, waaronder Benfica, Sporting CP en Boavista.

De poule Portugal heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het Portugese voetbal. Veel van de beste spelers van Portugal hebben in de poule gespeeld voordat ze internationaal doorbraken. Enkele van de bekendste spelers die in de poule Portugal hebben gespeeld zijn Eusébio, Luís Figo en Cristiano Ronaldo.

Teams in de poule Portugal

Er zijn momenteel 18 teams die deelnemen aan de poule Portugal. Hieronder vind je een lijst van de teams:

 • Benfica
 • Sporting CP
 • FC Porto
 • Braga
 • Vitória Guimarães
 • Boavista
 • Famalicão
 • Moreirense
 • Paços de Ferreira
 • Portimonense
 • Marítimo
 • Tondela
 • Belenses
 • Gil Vicente
 • Nacional
 • Santa Clara
 • FC Arouca
 • Estoril Praia

Benfica, Sporting CP en FC Porto zijn de meest succesvolle teams in de geschiedenis van de poule Portugal. Ze hebben samen meer dan 80% van de titels gewonnen.

Spelers in de poule Portugal

De poule Portugal heeft door de jaren heen enkele van de beste voetballers ter wereld voortgebracht. Hieronder vind je een lijst van enkele van de bekendste spelers die in de poule Portugal hebben gespeeld:

 • Eusébio
 • Luís Figo
 • Cristiano Ronaldo
 • Rui Costa
 • Paulo Futre
 • Joaquim Agostinho
 • Deco
 • Jorge Costa
 • Simão Sabrosa
 • Nuno Gomes

Cristiano Ronaldo is waarschijnlijk de bekendste speler die in de poule Portugal heeft gespeeld. Hij begon zijn carrière bij Sporting CP voordat hij naar Manchester United vertrok. Sindsdien heeft hij een van de beste voetballers ter wereld geworden en heeft hij talloze prijzen gewonnen, waaronder vijf Ballon d’Or-titels.

Hoe werkt de poule Portugal?

De poule Portugal werkt volgens een standaardcompetitieformaat. Elk team speelt twee keer tegen elk ander team in de poule, een keer thuis en een keer uit. Na 34 wedstrijden wordt de winnaar bepaald op basis van het aantal punten. Een overwinning levert drie punten op, een gelijkspel één punt en een nederlaag nul punten.

Als twee of meer teams aan het einde van het seizoen hetzelfde aantal punten hebben, wordt de winnaar bepaald op basis van het doelsaldo. Als het doelsaldo ook gelijk is, wordt er gekeken naar het aantal doelpunten dat is gescoord.

Conclusie

De poule Portugal is een van de meest prestigieuze voetbalpoules ter wereld. Het heeft enkele van de beste voetballers ter wereld voortgebracht en heeft een belangrijke rol gespeeld in de ontwikkeling van het Portugese voetbal. Met 18 teams die strijden om de titel, is de poule Portugal een competitie die je niet mag missen.

Dit is ook Portugal